Plemenski sukobi u Papua Novoj Gvineji: Masakrirana deca i trudnice

Ubijeno je više od 20 ljudi

  • 2
Papua Nova Gvineja, pleme

Foto-ilustracija: Profimedia/AFP

Više od 20 osoba, uključujući trudnice i decu, ubijeno je u nedavnim plemenskim sukobima na Papua Novoj Gvineji, preneli su lokalni mediji danas.

Broj žrtava i vreme izbijanja nasilja u zabačenoj provinciji Haja variraju u izveštajima australijskih medija, ali guverner provincije Filip Undijalu rekao je za australijsku televiziju da je u selu Karida u poslednjem nasilju poginulo 16 ljudi, među kojima su bile žene i deca.

Ova ubistva su, kako se pretpostavlja, odmazda za neki prethodni sukob u kojem je ubijeno sedam osoba, rekao je Undijalu.

- Ovo je eskaliralo u masakr nad nedužnim ženama i decom - dodao je on, prenosi AP.

Lokalni list "Post-Kurir", međutim, javlja da je u selima Karida i Peta od subote ubijeno 24 ljudi.  Uznemirujuće fotografije možete da pogledate ovde. 

- Ovo nije plemenska borba gde se suprotstavljeni seljani bore na polju. Ovo je gerilski sukob što znači da se međusobno kriju i beže, i prave zasede neprijtateljima - rekao je policijski inspektor Tedi Augvi.

Plemenski sukobi česti su u unutrašnjost Papua Nove Gvineje, gde se meštani svete smrt svojih rođaka.

Premijer ove ostrvske zemlje Džejms Marape rekao je da bi odgovorni za smrtonosne napade mogli da se suoče sa smrtnom kaznom.

Pogledajte video: Uskršnji masakr u Šri Lanki, više od 160 mrtvih

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA