Kraj potrage za Suzanom, koja je nestala nakon trčanja: Pronađena mrtva u pećini na Kritu

Kako je njena porodica ranije saopštila na Fejsbuku, ona je u sobi ostavila novčanik, pasoš i telefon, a uzela patike za trčanje

  • 4
Suzanne Eaton Foto: Facebook/Searching for Suzanne

Posle nedelju dana bezuspešne potrage, američka naučnica koja je nestala na grčkom ostrvu Krit pronađena je mrtva. Šta je dovelo do njene smrti, još uvek nije poznato.

Grčke vlasti su saopštile da su ostaci Suzane Iton (59), molekularnog biologa na Institutu u Drezdenu u Nemačkoj, pronađeni u pećini u Haniji u ponedeljak uveče, preneli su lokalni mediji.

Naučica je na ostrvu boravila zbog konferencije u Pravoslavnoj akademiji u blizini grada na severozapadu ostrva. Poslednji put je viđena 2. jula, kada je navodno otišla na trčanje.

Suzanne Eaton Foto: Facebook/Searching for Suzanne

Kako je njena porodica ranije saopštila na Fejsbuku, ona je u sobi ostavila novčanik, pasoš i telefon, a uzela patike za trčanje.

- Zbog nepristupačnog terena i ekstremne vrućine, verujemo da je najverovatnija mogućnost da se Suzana ili pregrejala pa je zatražila zaklon ili je možda pala - naveli su oni na Fejsbuku.

Institut u Dezdenu, na kojem je Iton radila, ranije je ponudio nagradu od 50.000 evra za informacije o naučnici, ali je u ponedeljak potvrdio da su pronađeni njeni ostaci, dodavši da je istraga o tome šta se dogodilo u toku.

Suzana Iton je bila majka dvojice sinova i supruga britanskog naučnika, Entonija Hjumana (57).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    10. jul 2019 | 14:36

    Dali je pronadjena zena ili njeni ostaci????

  • Jeretik

    10. jul 2019 | 14:19

    S obzirom da nije ponela mobilni - bez njega se ne izlazi, očigledno je da je smatrala da je "prošla kroz svoj cilj" i da je trka završena. Otišla je da "optrči počasni krug".

  • Renata

    10. jul 2019 | 14:26

    Vrlo samouvereno za tu zivotnu dob. Mislila ako je neka faca u drustvenim krugovima da joj se nista ne moze desiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA