≫ 

Majka sa bebom u naručju izlazi iz razorenog hotela u Grčkoj (VIDEO)

Oluja je očigledno bila toliko razorna da je uništila ugostiteljske objekte spolja, ali i iznutra

  • 16

Niko od srpskih turista nije za sada kontaktirao konzulat Srbije u Solunu, nakon nevremena koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki. Međutim, problem pravi i to što su telefonske i internet veze u prekidu na tom poluostrvu, popularnom među turistima iz Srbije. Ono što je poznato je da je najmanje sedam osoba, među kojima dvoje dece, poginulo, a više od 100 povređeno u snažnom nevremenu koje je sinoć Halkidiki.

Prema prvim informacijama policije, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije.

Stradali su i hoteli duž obale, i to ne samo spolja, nego i unutra. U kompleksu Porto Karas vetar je lomio vrata i prozore.

Srbi u srusenom hotelu posle oluje Foto: Privatna arhiva
Srbi u srusenom hotelu posle oluje Foto: Privatna arhiva

Ovako izgleda spolja kompleks Porto Karas. Oluja je oborila drveće.

Kako prenosi "Euronews", strahuje se da ima još četvoro mrtvih nakon što su snažni vetra i oluja pogodili sever Grčke. Jedan turista je poginuo kada je vetar oduvao prikolicu u Halkidiju, potvrdila je obalska straža.

Muškarac i žena, takođe stranci povređeni su u istom incidentu. U drugom delovima regiona vatrogasci su potvrdili da sumnjaju da je jedna osoba stradala kada se srušio krov lokalnog restorana u Nea Plagii, a još dvoje nakon što se drvo srušilo u blizini jednog hotela.

U oluji za koju pojedini navode da je najveća u proteklih nekoliko decenija, vodena bujica nosila je drveće, a u moru se mogu videti suncobrani i ležaljke iz barova na plaži dok je u Potidei došlo i do manjeg uragana.

Sarti, Grčka, nevreme Stradali su i automobili/ Foto: Bojan Kićanović

Turisti iz Srbije koji su se zatekli na letovanju, na društvenim mrežama naveli su da su u oluji "stradali" Neos Marmaras, Pefkohori, Nei Pori, Nea Kalikratija, Nikiti, Kalitea..

U Nea Kalikratiji oluja je čupala drveće, lomila suncobrane i nosila stolove...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anja

    11. jul 2019 | 08:43

    Mnogo mi je zao nase brace Grka.Saucesce porodicama nadtradalih.Poruka nasim ljudima,cuvajte jedni druge I pomozite nasoj braci dole.

  • 🔴🔵⚪

    11. jul 2019 | 08:40

    Za sve su ljudi krivi svojim uništavanjem prirode!

  • Mara

    11. jul 2019 | 08:55

    A neko upozorenje par dana prije nevremena, to nista. Ili je i nadlezne ovo iznenadilo kao nas snijeg u decembru redovno. Zao mi je zrtve koje su stradale ljudskim nemarom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA