≫ 

U užasu u Grčkoj povređena i beba od 8 meseci: Bolnice primile više od 100 pacijenata!

Iz policije je saopšteno da su među poginulima dvoje starijih čeških turista, muškarac i dečak iz Rusije, kao i jedna žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije

  • 2
Nevreme Grcka Foto: Facebook/Περικλης Κουρουνιωτης‎/Live from Greece

Direktor medicinskog centra u gradu Nea Mudanja na poluostrvu Halkidiki, koje je sinoć pogodilo strašno nevreme, Atansios Kalcas izjavio je da je veliki broj ljudi primljen u bolnicu, te da je najmlađi pacijent osmomesečna beba, a da ima i osoba starijih od 70 godina.

Iz policije je saopšteno da su među poginulima dvoje starijih čeških turista, muškarac i dečak iz Rusije, kao i jedna žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije. U nevremenu je povređeno više od 100 ljudi.

Dvoje Čeha je poginulo u Sozopolisu kada je vetar prevrnuo njihovu prikolicu. Teže je povređen njihov sin, dok je devetnaestogodišnji unuk prošao bez većih povreda. Otac i dečak iz Rusije izgubili su živote kada je drvo palo na njih u Potidei, dok su majka i ćerka iz Rumunije poginuli kada je pao krov na njih tokom nevremena u Nea Plaji.

Među pogođenim letovalištima su Pefkohori, Hanioti, Neos Marmaras, Kalitea i Nikiti.

Niko od srpskih turista nije za sada kontaktirao konzulat Srbije u Solunu, nakon nevremena koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki. Međutim, problem pravi i to što su telefonske i internet veze u prekidu na tom poluostrvu, popularnom među turistima iz Srbije.-

- Ovo je prvi put u mojoj 25-godišnjoj karijeri da sam doživeo tako nešto - rekao je za grčku televiziju Atansios Kalcas, direktor zdrvstvenog centra Nea Mudanja gde su smešteni mnogi povređeni.

VIDEO: Srbi u srušenom hotelu posle oluje na Halkidikiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA