≫ 

Devojčica iz Srbije (13) povređena u stravičnom nevremenu u Grčkoj: Lakše povrede ima još 7 Srba

Povređeno je još dece uzrasta od 3,5 do 13 godina

  • 6
Halkidiki, Grcka, nevreme Foto: Tanjug/AP

Jedna devojčica (13) iz Srbije povređena je u stravičnom nevremenu koje je pogodilo Halkidiki u Grčkoj. Ona je prebačena u bolnicu Genimates. Pored nje, povređeno je još 6 Srba, koji su svi primljeni u bolnicu u Nea Mudanja. Jedna državljanka povređena u Solunu. 

Kako piše grčki sajt protothema.gr, petoro dece primljeno je u tu bolnicu. Četiri devojčice i jedan dečak uzrasta od 3,5 do 13 godina. Svi su Grci, osim jedne trinaestogodišnje devojčice iz Srbije koju je u glavu udario predmet.

Da podsetimo, dvoje dece, stari 2 i 8 godina, poginulo je u nevremenu. Prema prvim informacijama policije, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije.

Srpski turisti su lakše povređeni i primljeni su u bolnicu u Nea Mudanji.

U tu bolnicu primljeno je još 80 turista drugih nacionalnosti.

Konzulat Srbije u Solunu obavešten je da je jedna srpska državljanka povređena u nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, najviše povređenih je iz Nea Kalikratije i Nea Mudanje.

Halkidiki, Grcka, nevreme Foto: Tanjug/AP

Niko od srpskih turista nije za sada kontaktirao konzulat Srbije u Solunu, nakon nevremena koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, saznaje Tanjug.

Telefonske i internet veze su u prekidu na tom poluostrvu, popularnom među turistima iz Srbije.

Nevreme manjih razmera pogodilo je i Solun, gde su u prekidu internet veze.

Mnoga mesta ostala su bez struje, a drvo koje je oboreno na putu od mesta Metamorfosis do Nikitija je prekinulo saobraćaj. Saobraćaj je otežan i na putu između Neos Marmarasa i Porto Karasa.

Turisti iz Srbije koji su se zatekli na letovanju, na društvenim mrežama naveli su da su u oluji "stradali" Neos Marmaras, Pefkohori, Nei Pori, Nea Kalikratija, Nikiti, Kalitea..

U Nea Kalikratiji oluja je čupala drveće, lomila suncobrane i nosila stolove...

Na Halkidikiju je proglašeno vanredno stanje.

Kovin Printskrin: Youtube/Pink

STRAHUJE SE DA IMA JOŠ MRTVIH

U nevremenu je povređeno najmanje 100 osoba, a broj mrtvih bi mogao da raste.

Kako prenosi "Euronews", strahuje se da ima još četvoro mrtvih nakon što su snažni vetra i oluja pogodili sever Grčke. Jedan turista je poginuo kada je vetar oduvao prikolicu u Halkidiju, potvrdila je obalska straža.

Muškarac i žena, takođe stranci povređeni su u istom incidentu. U drugom delovima regiona vatrogasci su potvrdili da sumnjaju da je jedna osoba stradala kada se srušio krov lokalnog restorana u Nea Plagii, a još dvoje nakon što se drvo srušilo u blizini jednog hotela.

U oluji za koju pojedini navode da je najveća u proteklih nekoliko decenija, vodena bujica nosila je drveće, a u moru se mogu videti suncobrani i ležaljke iz barova na plaži dok je u Potidei došlo i do manjeg uragana.

VIDEO: Majka beži sa bebom u naručju iz razorenog hotela u Grčkoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žalosno

    11. jul 2019 | 10:43

    Cele godine odvajaš od usta da bi priuštio sebi i deci tih 10 dana i onda ovako stradaš. Strašno, prošle godine požar onakvih razmera sada ovo. Šta reći?

  • Nina

    11. jul 2019 | 09:53

    Ljudi cuvajte se,cuvajte jedni druge.

  • Sneza

    11. jul 2019 | 10:11

    Kako je bilo u Paraliji? Zna li iko?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA