≫ 

Na udaru oluje najviše stradao luksuzni Porto Karas, hotel demoliran (VIDEO)

U nevremenu je stradalo šestoro turista

  • 0
Halkidiki, Grcka, nevreme Foto: Tanjug/AP

Katastrofalno nevreme pogodilo je Halkidiki u Grčkoj, a oluja je odnela sedam žrtava. Poginuli su turisti, među kojima je dvoje dece, a još na desetine ljudi je povređeno. Pogođena su i mnoga letovališta.

U nevremenu su povređeni i turisti iz Srbije, među njima i jedna devojčica. Naši turisti navode da su u oluji stradali Neos Marmaras, Pefkohori, Nei Pori, Nea Kalikratija, Nikiti, Kalieta...

Pogođeno je i letovalište Porto Karas.

Na snimcima koji su objavljeni na Fejsbuku iz Porto Karasa vidi se porišeno drveće i demoliran hotelski inventar.

Oluja je sinoć oko 21.30 sati demolirala hotel u Porto Karasu u kom su se nalazili i turisti iz Srbije. Olujni vetar sa kišom lomio je vrata i prozore, a slično je bilo svuda u tom kompleksu.

U tom hotelu zabeležen je i najdramtičniji snimak na kom se vidi kako majka iz hotela beži sa detetom u naručju.

OLUJA ČUPALA DRVEĆE, RUŠILA SVE PRED SOBOM

Mnoga mesta ostala su bez struje, a drvo koje je oboreno na putu od mesta Metamorfosis do Nikitija je prekinulo saobraćaj. Saobraćaj je otežan i na putu između Neos Marmarasa i Porto Karasa.

Kako prenose grčki mediji, na Halkidikiju nema struje, vode ni interneta, a turisti javljaju da je većina puteva zatvorena.

U nevremenu su poginuli turisti iz nekoliko zemalja. Prema prvim informacijama policije, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije.

Jedna devojčica iz Srbije povređena je u stravičnom nevremenu koje je pogodilo Halkidiki u Grčkoj. Ona je prebačena u bolnicu Genimates. Pored nje, povređeno je još 6 Srba, koji su svi primljeni u bolnicu u Nea Mudanja.

Na Halkidikiju trenutno nema struje, interneta, ni vode.

Pogledajte video: U Grčkoj stanje kao u horor filmu: Kiša, oluja nosi sve pred sobom, mrak...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA