Dva dana posle nevremena, na Halkidikiju osvanuo sunčan dan: Evo kako izgledaju letovališta

Još uvek struju i vodu nisu dobila sva mesta

  • 0
Halkidiki, nevreme, Grcka Foto: Tanjug/AP

Dva dana posle razorne oluje na Halkidikiju, u kojoj je stradalo sedam osoba, situacija se stabilizuje, navodi na svom Fejsbuku grupa "Grčka info".

- Na Halkidikiju je danas osvanuo lep i sunčan dan - piše u jutrošnjoj objavi. Navodi se da situacija nije više alarmantna, ali da struju i vodu još nisu dobila sva mesta.

- Situacija u grčkom letovalištu Nikiti koje je preksinoć zadesilo veliko nevreme sada je normalizovana - kaže Suzana Pantić iz Beograda koja je pre sedam dana sa porodicom odsela u apartmanskom smeštaju u tom mestu, koje se nalazi 38 km istočno od Nea Mudanje, između letovališta Metamorfozis i Neos Marmaras, koji su takođe bili na udaru nepogoda.

Halkidiki, nevreme, Grcka Foto: Tanjug/AP

- Struja je došla juče popodne, pre podne nije bilo ni vode, a sada je sve u redu. I more je mirno - priča sagovornica Tanjuga.

Kaže da je letovanje u Nikitiju uplatila preko agencije i da je vodič sve vreme bio uz grupu koja je doputovala u tom teminu.

Priča da je to veče kiša počela da pada dok su bili na šetalištu i da je, dok su večerali, u restoranu iznenada nestalo struje i počela snažna grmljavina, a potom i da duva jak vetar.

- Na putu do smeštaja nas je uhvatio još jači pljusak, a vetar je bukvalno nosio sve pred sobom. Po dolasku u apartman nestalo je struje u celom mestu - opisuje to veče Suzana Pantić.

Turistkinja iz Srbije koja je sa porodicom smeštena u Toroni, na Halkidikiju, za Tanjug kaže da je grad Porto Karas, koji je blizu mesta u kome je ona odsela, praktično potpuno uništen.

Porto Karas hotel, nevreme, Grcka Foto: Privatna arhiva

- Situacija je bila strašna, uglavnom su ljudi stradali tako što su letele tende, neki par je bio u Bič Baru, kafić se srušio na njih, i tako su nastradali - rekla je sagovornica.

Posledice nevremena koje je tokom noći u sredu zadesilo Halkidiki već su sanirane, kažu u Nacionalnoj asocijaciji turističkih agencija Juta (Yuta).

Iz Jute u izjavi za B92 savetuju turiste koji su već u Grčkoj da nastave svoje letovanje, a oni koji su se zaputili da ne otkazuju putovanja jer za tim nema potrebe.

Direktor Jute Aleksandar Seničić tvrdi da se situacija stišava, a da se plaže posle oluje sređuju. Kako objašnjava, proglašena je vanredna situacija, a ne vanredno stanje, što je velika razlika.

Video: Ovako izgleda Grčka dan nakon stravičnog pustošenja

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA