"Beba je prestala da diše, zato sam prekoračila brzinu": Snimak zbog kojeg ćete zavoleti policajce

Hajde lutko, zaplači za mene, zaplači... Hajde, otvori oči, srce - obraćao se Kimbro bebi, hrabreći samog sebe u tom poduhvatu

  • 2
policajac, beba, ožvljavanje Foto: Facebook: Berkeley County Sheriff's Office

Odeljenje policijskog departmana okruga Berkli u američkoj saveznoj državi Južnoj Karolini na svom Fejsbuk profilu objavilo je video snimak situacije kako policijski službenik Vilijam Kimbro pravovremenom reakcijom 12 dana staroj devojčici Rajli spasao život, piše "Dejli mejl".

Kimbro je bio u patroli u mestu Samervil kada je uočio automobil koji prebrzo vozi. Nakon zaustavljanja vozila u kojem su bile dve žene (jedna je vozila, a pored nje je sedela devojčicina majka sa bebom u naručju), jedna od njih je rekla policajcu da žure u bolnicu jer je malena Rajli nakon hranjenja bočicom prestala da diše.

Videvši da govore istinu, Kimbro im je priskočio u pomoć te je počeo da reanimira bebu.

- Hajde lutko, zaplači za mene, zaplači... Hajde, otvori oči, srce - obraćao se Kimbro bebi, hrabreći samog sebe u tom poduhvatu.

policajac beba William Kimbro Policajac Vilijam Kimbro nagrađen medaljom za uspešno obavljanje dužnosti; Printskrin: Berkeley County Sheriff's Office

Nakon masaže usana, Rajli je pustila zvuk i potajno zaplakala.

- Dokle god tako plače, to znači da diše - rekao je Kimbro Rajlinoj majci koja ju je držala u naručju dok joj je on pružao prvu pomoć.

Kimbro joj je potom rekao da će da nastavi sa davanjem veštačkog disanja bebi dok ne dođe hitna pomoć, koja je došla otprilike pet minuta kasnije.

- Nisam osetio da ima puls kada sam počeo sa oživljavanjem, odmah sam počeo da joj masiram srce i sada osećam da je opet kuca - rekao je policajac majci u trenutku kada su pružanje lekarske pomoći preuzeli radnici hitne pomoći.

Portparolka tamošnje policijske stanice Kerli Drejton rekla je da je devojčica odvezena u bolnicu te da je kasnije puštena.

- Naši policajci su je obišli posle nekoliko dana i ona se dobro oseća - dodala je.

Kimbro je kasnije nagrađen medaljom za pravovremenu reakciju.

(Telegraf.rs/Dejli mejl)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA