Novi sukob sa "žutim prslucima" u Parizu: Pojavili se posle vojne parade, policija ispalila suzavce

Pokušali su da blokiraju Bulevar u centru Pariza

  • 1
Protest, Francuska Foto: Printskrin/Youtube

Francuska policija upotrebila je suzavac kako bi rasterala demonstrante na Jelisejskim poljima koji su se okupili nekoliko sati nakon što je održana vojna parada povodom Dana pada Bastilje. Paradi je prisustvovao francuski predsednik Emanuel Makron zajedno sa drugim evropskim liderima.

Bulevar u centru Pariza otvoren je za saobraćaj kada je parada završena, ali nekoliko stotina demonstranata iz pokreta "žutih prsluka" pokušalo je da ga blokira.

Francuska BFM televizija pokazala je slike policajaca koji su ispalili suzavac kako bi rasterali demonstrante koji su pokušali da blokiraju ulicu postavljanjem metalnih barikada, kanti za smeće i drugih prepreka. Demonstranti su bacili predmete na policiju, vikali i palili kante, prenosi Rojters.

Prethodno je izvor iz francuske policije i tužilaštva naveo da je oko 150 pripadnika pokreta "žutih prsluka" pritvoreno u blizini Jelisejskih polja dok su pokušavali da protestuju.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    14. jul 2019 | 19:30

    Треба људе назвати умереном опозицијом, наоружати, медијски а по потреби и војно подржати. То су демократске методе, људске вредности и права грађана...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA