Drama na londonskom aerodromu: Dečak (12) se ukrcao u avion bez karte, let odložen nekoliko sati

Neposredno pre poletanja posada je ustanovila da dečak nema avionsku kartu, ne zna se kako je promakao obezbeđenju

  • 2

Transatlantski let na liniji London - Njujork odložen je u nedelju uveče na nekoliko sati jer je 12-godišnji dečak primećen u avionu bez karte, nakon što je uspeo da izbegne pretres obezbeđenja na aerodromu "Hitrou".

Neposredno pre poletanja posada je uočila dečaka koji je sam sedeo na jednom od sedišta i zatražili su mu kartu kako bi ga uputili gde treba da sedne.

Nakon što im je dečak rekao da nema kartu, ubrzo je na terminal stigla policija, a putnici su bili prinuđeni da se iskrcaju kako bi prošli još jednu sigurnosnu proveru.

Putnica Rejčel Ričardson izjavila je da je došlo do kašnjenja i da je šest sati čekala na aerodromu "Hitrou" pre nego što je avion konačno poleteo.

Prema pisanju britanskih medija, postoji mogućnost da je dečak došao na londonski aerodrom čisto radi avanture, da bi mogao da vido koliko daleko može da dođe i da umakne obezbeđenju.

Policija je saopštila da je dečak identifikovan još u letelici tokom predletnih provera i da se ne radi o britanskom državljaninu. Pretpostavlja se da je u pitanju tranzitni putnik.

U saopštenju kompanije "Britiš Ervejz" saopšteno je da je bezbednost glavni prioritet.

- Izvinili smo se našim klijentima zbog kašnjenja zbog problema za vreme ukrcavanja. Sigurnost naših putnika je prioritet i svi koji su se ukrcali u avion bili su detaljno izloženi bezbednosnoj proveri na još jednom pregledu. Sarađivaćemo sa policijom u istrazi - navedeno je u saopštenju.

Incident je pokrenuo pitanja o bezbednosti na londonskom aerodromu, dok čelnici "Hitroa" ističu da pojedinac "nije predstavljao bezbednosni rizik" i da su putnici preventivno ponovo prošli bezbednosnu kontrolu.

- Izvinjavamo se zbog odlaganja leta i nastavićemo blisko da sarađujemo sa vlastima i našim avio-partnerima kako bi aerodrom bio siguran - dodaje se u saopštenju čelnika aerodroma.

(Telegraf.rs/Newsweek)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA