Uhapšen muškarac osumnjičen za ubistvo naučnice: Njeno telo nađeno je u ratnom bunkeru

Naučnica je nestala 2. jula

  • 1
Suzanne Eaton Foto: Facebook/Searching for Suzanne

Na Kritu je uhapšen muškarac osumnjičen za ubistvo Suzan Iton (59), biologičarke koja je radila na poznatom Institutu Maks Plank, javlja BBC.

Iton je na ostrvo došla iz poslovnih razloga jer se tamo održavala naučna konferencija. Nestala je još 2. jula tokom svog uobičajenog trčanja.

Šest dana kasnije njeno telo je nađeno u jednom bunkeru iz Drugog svetskog rata. U policijskom izveštaju je navedeno da je ugušena, te da je seksualno zlostavljanje bilo glavni motiv napada.

Suzanne Eaton Foto: Facebook/Searching for Suzanne

Uhapšen je lokalni muškarac (27) i već je priznao njeno ubistvo, prenose grčki mediji. Prema vestima s Krita, osumnjičeni je oženjen i otac dvoje dece, prenosi Index.hr.

Njeno telo nađeno je na severoistoku ostrva, a otkrila su ga dvojica meštana koja su istraživala bunker koji je zapravo sistem tunela koji su koristili nacisti tokom okupacije Krita u Drugom svetskom ratu.

Bunker je udaljen 10 kilometara od mesta gde je naučnica poslednji put viđena. Kako je smešten u blizini puta, pretpostavlja se da je ubijena na drugom mesto i da je kasnije njeno telo preneseno u bunker. Iza sebe je ostavila supruga, britanskog naučnika Entonija Hajmana i dva sina.

Pogledajte video: Rekonstrukcija brutalnog ubistva u Pančevu

(Telegraf.rs/BBC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA