Manekenka dobila 6 meseci robije jer je htela da pomogne prijatelju u zatvoru

Policija joj je pronašla paket sa 135 pakovanja buprenofrina

  • 0
Connie Doyle Foto: Facebook/Connie Doyle

Mlada manekenka i studentkinja Koni Rouz Dojl rizikovala je čitavu karijeru kada je pokušala da u zatvor u australijskom Kvinslendu prokrijumčari vrstu medikamenta za odvikavanje od droge, vrednosti od nekoliko hiljada dolara za svog prijatelja Skota Džejmsa Peka koji služi kaznu u toj ustanovi.

Dojl se zbog tog nedela izjasnila krivom pred Okružnom sudu u Brizbejnu.

Incident se dogodio u junu prošle godine kada je išla u posetu Peku. Zatvorski službenici su je pitali da li ima nešto da prijavi, ona im je dala paket sa 135 pakovanja buprenofrina, javlja "Sanšajn Kosti Dejli".

Radi se o supstanci koja se koristi za lečenje zavisnosti od heroina i metadona, kao i akutnog i hroničnog bola. Prodaje se po ceni od 50 dolara po pakovanju, a Dojl je pokušala da unese u zatvorski prostor paket u vrednosti od 6.750 dolara.

Policajcima je rekla da želi da pomogne prijatelju kako bi se odvikao od drogiranja.

Skot Džejms Pek Foto: Facebook/Scott James-Peck

Nakon nekoliko nedelja njih dvoje su razgovarali telefonom, nemajući na umu da se zatvorski telefoni prisluškuju. Pek je rekao devojci da ne postoji nikakav način da zaglavi u zatvoru zbog toga, a takođe su skovali planove o tome da Dojl porekne bilo šta pred sudom o tom slučaju.

Sud je osudio mladu manekenku na šest meseci zatvora, ali je kazna kasnije preinačena.

Sudija Deveroks je uzeo u obzir jasnu vrstu kriminalne prošlost mladića, njegovo traumatično detinjstvo, kao i hronični medicinski problem zbog droge.

Džejms Pek trenutno izdržava zatvorsku kaznu zbog teških telesnih povreda, a na slobodu bi trebalo da bude pušten u februaru 2022. godine.

(Telegraf.rs/Dejli mejl)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA