Zlostavljani dečak (14) dao drugarima telefon i torbu, pa legao na šine i čekao da ga usmrti voz

Tragedija se dogodila na železničkoj stanici u gradiću Čertsi. Sumnja se da je učenik bio žrtva vršnjačkog nasilja

  • 1

Nesvakidašnja tragedija doodila se na železničkoj stanici Čertsi u istoimenom gradiću u Engleskoj. Dečak (14) koji se vraćao iz škole dao je drugarima telefon i školsku torbu, a potom legao na šine u trenucima dok je nailazio voz, koji ga je usmrtio.

Pretpostavlja se da je Sem Konor, učenik devetog razreda, bio zlostavljan u školi i da se usled toga odlučio na samoubistvo, pišu britanski mediji.

U trenutku nesreće, na stanici je bilo više od 50 dece i adolescenata koja su gledala mučne scene na železničkoj stanici. Policajci su ih nakon toga odveli sa mesta nesreće, a njihovim psihološkim stanjem usled verovatno zadobijenih trauma, pozabaviće se nadležne institiucije.

Semovi drugari koji su posmatrali momenat njegovog samoubistva istakli su da ništa strašnije u životu nisu videli. Dečak im je najpre predao svoj mobilni telefon i školsku torbu, a zatim kada je video da će voz uskoro doći, legao na šine. Nekoliko trenutaka kasnije bio je mrtav.

- To je užasno. Imam nekoliko drugara koji su bili tamo i sve su videli - rekao je jedan od učenika iz škole u Čertsiju, prenosi "Dejli mejl".

U školi kruže glasine da su stariji učenici redovno maltretirali Konora, ali da je uprkos toga izgledao kao da je sve u redu i niko nije mogao da pretpostavi da će se odlučiti na takav potez.

- Sreo sam ga u prolazu i izgledao je srećno. Ali pretpostavljam da nikad ne znate šta se događa s nekim. To je veliki šok - rekao je još jedan učenik.

Nesreća se dogodila u ponedeljak, a dan kasnije su učenici, roditelji i nastavnici postavili cveće i vence na mesto gde je Sem Konor poginuo.

Jedna od majki Semovog drugara ispričala je kako joj je sin rekao da, iako nije video da ga je neko fizički napadao, znao je da je 14-godišnjak žrtva vršnjačkog nasilja.

Džejms Kibl, zvršni direktor škole koju je Sem pohađao, napisao je emotivno pismo roditeljima dečaka koji je izvršio samoubistvo.

- Situacija je neverovatno teška, ali zahvaljujući saosećanju i snazi naše školske zajednice, uveren sam da ćemo zajedno raditi na podršci jedni drugima - naveo je između ostalog u pismu podrške.

Iz policije su istakli da su njihove ekipe, kao i hitna pomoć odmah došli na mesto incidenta, ali da je dečak preminuo na licu mesta.

Iskusni policajci i posebno obučeni oficiri za takve situaciju imali su zadatak da saopšte porodici vest o smrti njihovog deteta.

Takođe su dodali da se incident tretira kao sumnjiv i da će pokrenuti dalje istrage o tom slučaju.

(Telegraf.rs/M.Ž.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    18. jul 2019 | 08:58

    Pa zar niko od tih "drugova" da ga spreci, da pozove nekog starijeg...???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA