≫ 

U terorističkom napadu u Kurdistanu ubijene tri osobe, među kojima i zamenik turskog konzula

Do pucnjave je došlo u Erbilu, glavnom gradu nepriznatog Kurdistana na severu Iraka. Odgovornost preuzela Kurdistanska radnička stranka (PKK)

  • 0

Najmanje tri osobe, među kojima je i turski zamenik generalnog konzula, ubijeni su u pucnjavi koja se dogodila u restoranu Erbilu u Iraku.

Do pucnjave je došlo u Erbilu, glavnom gradu nepriznatog Kurdistana. U restoranu je bilo prisutno nekoliko zvaničnika iz turskog konzulata.

Prema pisanju turskog "Habertuka", napad na restoran u Erbilu organizovala je Kurdistanska radnička stranka (PKK).

Izvor iz iračke bezbednosne agencije potvrdio je da su ubijeni zamenik turskog generalnog konzula u Iraku i još dvojica diplomata.

- Nepoznata osoba otvorila je vatru na grupu zaposlenih u turskom konzulatu u Erbilu u jednom od gradskih restorana. Tom prilikom ubijen je zamenik generalnog konzula Turske i dvojica diplomata koji su bili sa njim u društvu - kazao je izvor za "Sputnik".

Turska ambasada u Bagdadu potvrdila je izveštaje o napadu na grupu diplomata u Erbilu i smrt nekoliko njih, ali još nije poznato koje su tačno funkcije obavljali.

Tursko ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je smrt jednog zvaničnika.

Kurdistanska radnička stranka (PKK), koja je organizovala napad, predstavljena je kao teroristička organizacija koja zahteva uspostavljanje kurdske autonomije u Turskoj od ranih 80-tih godina prošlog veka. 

Osim Turske, PKK je etiketirana kao teroristička grupa i od strane Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva i država članica NATO-a, ali Ujedinjene nacije još nisu to zvanično učinile.

(Telegraf.rs/Sputnik international)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA