Turski diplomata ubijen dok je ručao u restoranu: Erdogan oštro osudio napad (VIDEO)

Naoružani napadači otvorili su vatru u restoranu u kome su se nalazile turske diplomate

  • 2

U oružanom napadu u iračkom gradu Erbilu ubijeni su službenik konzulata Republike Turske i državljanin Iraka, dok je jedan irački državljanin ranjen, javlja turska agencija Anadolija.

U saopštenju se navodi da će policija zaštititi sve diplomate i da neće dozvoliti eskalaciju nemira na području Kurdske regionalne uprave na severu Iraka.

Oružani napad dogodio se u restoranu u kome su na ručku bili službenici turskog konzulata.

Vlasnik restorana kazao je da je napadač u civilnoj odeći i sa dva oružja ušao u restoran i direktno izveo napad na službenike turskog konzulata.

Direktor policije u Erbilu, Abdulhalik Talat, saopštio je da je istraga o napadu u toku i da će naknadno biti objavljeno više informacija o tom slučaju.

Erdogan oštro osudio napad

Erdogan Foto: Tanjug/AP

Predsednik Republike Turske, Redžep Tajip Erdogan, oštro je osudio oružani napad koji je danas izveden na službenike konzulata Turske.

- Turska sarađuje sa iračkim vlastima sa ciljem što bržeg pronalaska napadača na zaposlene u konzulatu Turske u Erbilu - poručio je Erdogan.

(Telegraf.rs/Al Jazeera/Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA