≫ 

Policija u Venecueli ispalila 52 metka u lice tinejdžera tokom protesta. Sada je potpuno slep

Od toga 16 ga je pogodilo pravo u oči

  • 4
Rufo Chacon tinejdžer Venecuela oslepeo Printskrin: Youtube/Caraotadigital.net

Tinejdžer je izgubio vid na oba oka nakon što mu je venecuelanska policija, tokom protesta koji se održao 2. jula u gradu San Kristobalu, ispalila u lice veću količinu gumenih metaka, javlja CNN.

Lekari, koji su pokušali da spase vid Rufoa Čacona, rekli su da su mu u lice ispaljena 52 gumena metka, od kojih je 16 doletelo pravo u oči.

"ŽELIM PONOVO DA GLEDAM"

U policijskom izveštaju o istrazi nesreće stoji kako su državne sigurnosne snage prisilno i bez upozorenja toga dana zaustavile protestante. Prilikom spomenutog incidenta, povređene su još dve maloletne osobe. Jedan od njih bio je i Čaconov mlađi brat, Adrian (14), kojeg je policija palicom udarila u glavu, prenosi Index.hr.

Obojica tinejdžera protestovala su sa svojom majkom, Adrianom Parada, zbog nestašice plina za kuvanje u regiji.

Rufo Čacon rekao je kako počinje da zaboravlja boje, ali da ne gubi nadu.

- Želim ponovo da gledam. Puno toga sada osećam. Voleo bih da plačem, ali više ne mogu. Naplakao sam se i previše u bolnici - rekao je Čacon za CNN.

OPASNOST OD INFEKCIJE

Lekari bolnice San Kristobal Central Hospital izjavili su kako su uspeli da uklone samo ono što je ostalo od Čaconovih očiju i da još uvek postoji opasnost od infekcije jer su na njegovom licu i u glavi ostali komadići gumenih metaka koje hirurg nije uspeo da izvadi.

Čacon je u bolnici proveo samo četiri dana jer su lekari zaključili da bi mogao dobiti infekciju ako duže boravi u toj zanemarenoj zdravstvenoj ustanovi. Naime, ekonomska kriza koja poslednjih godina jača u toj državi, najteže je pogodila bolnice; nemaju dovoljno lekova i opreme, a često ni tekuće vode ili ventilacije.

VIDEO: Ivica Lazović, čovek koji je 1996. godine preživeo direktan pucanj u glavu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    18. jul 2019 | 13:11

    Нека тако слеп ПОСМАТРА то са ведрије тачке гледишта. Кад у његовој земљи завлада демократија и кад их Америка ОСЛОБОДИ диктатора, неће видети беду која је пред њима. Украјинцима су обећавали куле и градове само да сруше власт наклоњену РФ а кад то нису успели, насилно су срушили власт а сад народ терају у рат са РФ а од бољег живота су остале само приче.

  • Др

    18. jul 2019 | 12:57

    Поздравили га глупи Амери!

  • Lale

    18. jul 2019 | 14:39

    Koliko je stradalih policajaca, niko ne piše.Pokvareni zapad uvek ima spremnu priču o jednom čoveku, da bi stotine hiljada nevinih, i mnogo dece bilo zaštićeno njihovim "milosrdnim anđelima" u vidu bombi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA