≫ 

Nesreća na hrvatskom brodu: Dva moreplovca preminula, hitno prekinuto putovanje

Brod je skrenuo radi hitnog pružanja medicinske pomoći prema najbližoj luci

  • 0

Atlantska plovidba u četvrtak je objavila da je u sredu kasno poslepodne došlo do nesrećnog slučaja na brodu AP Dubrava u južnom Atlantiku. Od četiri povređena moreplovca, dvojica su preminula, preneli su mediji.

- Juče, 17. jula u kasnim poslepodnevnim satima tokom obavljanja radnih aktivnosti došlo je do nesrećnog slučaja na brodu AP Dubrava zbog čega je brod prekinuo komercijalno putovanje i skrenuo radi hitnog pružanja medicinske pomoći prema najbližoj luci Tubarao (Brazil), od koje je u tom trenutku bio udaljen oko 150 nautičkih milja - objavila je dubrovačka brodarska kompanija putem Zagrebačke berze.

Mediji su ranije danas preneli da su povređena četiri moreplovca - tri hrvatska državljana i jedan ukrajinski pomorac - te je odmah zatražena hitna medicinska pomoć od brazilskih vlasti, obalne straže i mornarice.

Dvojica od njih, koji su bili u kritičnom stanju, preminula su, javio je Rtl. Druga dvojica povređenih su stabilno.

Zapovednik, posada broda i kompanija čine sve kako bi što pre iskrcali povređene članove posade - ističu iz Atlantske plovidbe napominjući kako se očekuje dolazak helikoptera tokom jutarnjih sati s obzirom da zbog jučerašnjih vremenskih uslova na moru, udaljenosti broda od obale i noći helikopter nije bio u mogućnosti odmah poleteti.

Brod će po iskrcanju povređenih i obavljanju svih procedura u luci Tubarao nastaviti komercijaIno putovanje, navodi se u saopštenju.

- Kompanija ulaže sve moguće napore koristeći sve raspoložive resurse kako bi povređene što pre hospitalizovala i nakon sprovedenog lečenja vratila kući - zaključuje se u objavi Atlantske plovidbe, iz koje izražavaju najiskrenije saučešće porodicama povređenih.

VIDEO: Koji horor u Veneciji! Iz magle ogroman kruzer naleteo na baštu kafića

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA