Na letu MH370 ipak bio otmičar aviona: Otkriven misteriozan teret od 90 kilograma

Vrlo verovatno je da je došlo do otmice aviona, a za to postoje četiri scenarija

  • 1

Francuski detektivi koji su istraživali nestanak aviona MH370 2014. godine otktili su "tajanstveni" teret od 89 kilograma koji je dodat na popis nakon poletanja.

Francuz Gislen Vatrelos koji je na letu "Malezija erlajnza" izgubio ženu i dvoje dece, rekao je da je teret otkriven u novom izveštaju o putnicima i prtljazima.

"La Parizijenu" je rekao da je prtljažnik bio preopterećen teretom od 89 kilograma bez da iko zna zašto. Stručnjaci još nisu zaključili ništa, ali postojanje tajanstvenog tereta mogao bi da bude još jedan dokaz koji pogoduje teoriji da je slepi putnik oteo nestali avion.

Vaterlos je rekao kako mu nisu dali nikakvo objašnjenje o tome kako se tajni teret pojavio na popisu prtljaga i ko ga je uključio u popis.

nestali avion u Maleziji, malezija, malezijski, Avion, Malaysia Missing Plane 123

Foto: Tanjug/AP

Inače, piloti su zaduženi za raspodelu tereta i putnika kako bi se osiguralo da je težište na pravom mestu. Zbog toga se od putnika može tražiti da se presele u različite delove aviona ili mogu da onemoguće poletanje ako je dostignuta maksimalna težina u avionu.

Teret kontroverznog aviona dugo je bio u središtu rasprave, pogotovo nakon što je uočena razlika u pređašnjem popisu. Ranije ovog meseca stručnjak za vazdušnu sigurnost Tim Termini izjvio je za Čenel 5 da je slepi putnik bio mogućnost.

- Vrlo je verovatno da je došlo do otmice, a za nju postoje četiri scenarija. Jedaj je otmica aviona preko člana posade, druga dolazi od putnika, a treća bi bila slepi putnik. Četvrta opcija je električno preuzimanje aviona sa tla - poručio je Termini, prenosi 24sata.hr.

Nestanak MH370 smatra se jednom od najvećih zagonetki vazduhoplovstva i upoređuje se sa neobjašnjivim nestankom Amerlije Erhart tokom leta preko Pacifika 1937. godine.

Od tada se pojavio niz teorija zavere, od samoubilačke misija kapetana do pokušaja terorističke otmice koja je pošla krivo. Francuska je jedina država koja još uvek sprovodi pravnu istragu o nesreći i nestanku svojih državljana.

Pogledajte video: Pao avion kod Zrenjanina, pilot poginuo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    19. jul 2019 | 10:11

    Како терет може бити уписан НАКОН полетања авиона? Зна се ко је тада радио,и ко је могао то учинити,и зашто.Да није додато касније,да омета истрагу?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA