Nemačka kapetanka koja je uhapšena zbog pomaganja migrantima napustila Italiju

Nijie poznato gde se Karola Rakete trenutano nalazi, ističe portparolka njene organizacije

  • 4

Karola Rakete, kapetanka nemačkog spasilačkog broda s migrantima "Sea-Watch 3", napustila je Italiju, saopštila je u petak portparolka njene organizacije.

Ona je istakla kako veruje da se Rakete vratila u Nemačku i da će kasnije da otputuje u drugu zemlju, ali je, pozivajući se na zaštitu privatnosti, kazala da ne može biti sigurna gde se kapetanica trenutno nalazi.

- Jedino što je izvjesno je to da je napustila Italiju - kazala je portparolka.

Rakete (31) u četvrtak je bila u Agrigentu na Siciliji kako bi je ispitivali tužioci koji je optužuju za pomaganje ilegalne imigracije i opiranje naređenjima s policijskog broda.

Rakete je u Italiji osumnjičena za krivično delo nakon što je preuzela 40 migranata s ostrva Lampeduaa 29. juna, ignorišući naređenje da ne ulazi u italijanske teritorijalne vode.

Carola Rackete Karola Rakete; Foto: Tanjug/AP

Taj spor učinio ju je "javnom" ličnošću, u jeku dugotrajnih kontroverzi oko odgovora EU na priliv migranata iz Severne Afrike.

Italijanski zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini, koji zastupa oštru politiku prema migrantima, jedan je od najglasnijih kritičara Rakete.

Pre objave vesti da je Rakete napustila Italiju, Salvini je tvitovao kako "ne može da dočeka da protera tu nemačku komunistkinju i da je vrati kući", prenosi "DPA".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hogar

    19. jul 2019 | 20:21

    nek migrante vodi u svoju kucu.... to je sve Soros zamesio... svi migranti imaju dosta para i ajfone okle bre njima a zna se odakle dolaze...

  • Procena

    19. jul 2019 | 21:41

    Dok moja deca sede i placu posle batina, ja odem kod komsije i objasnim mu da nije lepo da zlostavlja svoju decu. To je bas humano s moje strane. Koje licemerstvo, a onda je Tramp rasista jer lepo kaze damama da su pobegle iz svojih zemalja jer im nije bilo dobro i sad im nevalja ni tu gde su. I sad ce da otvore oci svima, a kuci i dalje nesme da skine maramu.

  • Mirjana

    19. jul 2019 | 20:53

    Sigurno je bilo dece, nek im je pomogla. BOG SVE VIDI. Bolje da je pomogla nego da su se udavili, pa da ceo zivot ima nocne more.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA