Nadija: Ubili su mi šestoro braće; Tramp: Aha, a gde su oni sad? (VIDEO)

Tramp je u jednom trenutku prekinuo Nadiju Murad i rekao da je zadivljujuće to što je dobila Nobelovu nagradu, pa ga je interesovalo zašto je baš ona dobila

  • 18
Donald Tramp i NAdija Murad Printskrin: Youtube/PBS NewsHour

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp poznat je kao kralj gafova, ali njegov nastup u razgovoru sa ovogodišnjom dobitnicom Nobelove nagrade Nadijom Murad koja je poreklom iz naroda Jazida, koju su silovali i kao roblje držali pripadnici Islamske države, pre nego što je uspela da pobegne je glavna tema američkih medija.

Naime, tokom jednog prijema u Beloj kući veće delegacije priliku da se obrati Trampu dobila je i Nadija, koja je skoro plačućim glasom molima Trampa, koji je sedeo za stolom da učini nešto da iračka i kurdska vlast koje se međusobno sukobljavaju prestanu rat i omoguće Jazidima da se vrate svojim kućama. Dok je Nadija govorila ispričala je da je njena porodica bila direktna žrtva Islamske države kao i da su džihadisti ubili njenu mamu i šestoricu braće.

Yazidi, ISIS, Silovane žene, Jazidi, Islamska država, seks robinje, nasilje, kamp, Silovanje, Irak ISIS koristi žene iz naroda Jazidi kao seksualne robinje, Foto: Profimedia/Corbis VII

Tramp je u jednom trenutku upitao Nadiju, gde su oni. Nadija je rekla u masovnoj grobnici u mestu Sinđar, na šta je Tramp hladnokrvno odgovorio da zna gde je to. Ona je takođe navela podatak da 95.000 Jazida sad trenutno živi u Nemačkoj.

Tramp je u jednom trenutku prekinuo Nadiju i rekao da je zadivljujuće to što je dobila Nobelovu nagradu, pa ga je interesovalo zašto je baš ona dobila. Nadija je odgovorila zbog njene borbe da se čuje glas žena iz naroda Jazida koje su silovane i ubijane i koje i dalje žive kao roblje u rukama džihadista.

Ona je dodala da je većina žena, pa i ona sama prvi put napustila Irak. U tom trenutku Tramp je cinično upitao: "Znači, pobegli ste?". Nadija je dogovorila:" Da, jesmo".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba Živka

    20. jul 2019 | 17:08

    Strah me zaledi pri pomisli da se ključevi od atomske bombe nalaze u rukama čoveka koji očigledno ima probleme sa glavom.

  • Saša

    20. jul 2019 | 16:55

    Bolje on nego zločinci hilari i ostali

  • Lolita

    20. jul 2019 | 17:04

    Kako očekivati empatiju od psihopate?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA