≫ 

S mitraljezima iz helikoptera uskočili na tanker: Iran objavio snimak zaplene britanskog broda

Sudeći po objavama Irana, tanker je zaplenjen jer je "prekršio međunarodne norme" plovidbe

  • 0
Iran garda zaplena britanski tanker Printskrin: Dailymail.com

Iran je objavio dramatični video na kojem se vidi kako komandosi Iranske revolucionarne garde iskaču iz helikoptera kako bi oteli britanski tanker.

Na snimku se vide vojnici sa maskama i mitraljezima kako izlaze na palubu tankera "Stena Impero" sa britanskom zastavom protekle noći.

Na njemu se vide i gliseri koji okružuju britanski brod pre nego što komandosi upadaju na njega. Britanski ratni brod ubrzao je kako bi pomogao zaplenjenom naftnom tankeru, ali je zakasnio 10 minuta.

"Stena Impero" je krenula u Saudijsku Arabiju, ali je napustila međunarodne morske puteve i krenula na sever prema iranskom ostrvu Kešm.

Sudeći po objavama Irana, tanker je zaplenjen jer je "prekršio međunarodne norme" plovidbe.

Kompanija "trenutno ne može da kontaktira brod koji se kreće prema severu, prema Iranu", a na zaplenjenom tankeru nalaze se 23 člana posade.

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Džeremi Hant izrazio je svoje "ekstremno razočarenje" u režim. On je objasnio da će u ponedeljak u parlamentu biti najavljene mere koje će se preduzeti zbog zaplene tankera u Zalivu.

Da podsetimo, ranije ove nedelje nestao je tanker "MT Riah" iz Emirata, koji je plovio pod panamskom zastavom. Iran je rekao da je brod imao tehničkih problema i da je prebačen u luku radi popravke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA