"Ova beba sam ja, a oko mene su igle i đubre": Tinejdžerka objavila šokantni porodični album (FOTO)

Na njima se vidi stan pretrpan stvarima, lekovima i smećem, narkomanski pribor u uglovima, prljavi kreveti, nož na podu kupatila, razbijeno staklo u gomili igračaka i slično

  • 0
Beba, narkomani Foto: Reddit

Tinejdžerka (17) iz Ajdaha objavila je prošle nedelje šokantni "porodični album" na Reditu i opisala je detalje iz perioda odrastanja uz majku zavisnicu i četvoro braće i sestara.

- Ovo sam ja s 18 meseci - napisala je uz fotografiju bebe koja leži u sobi punoj razbacanih stvari, u kojoj se na prozorskoj dasci, ako se bolje pogleda, može videti i narkomanski pribor.

- Da, to su igle na prozorskoj dasci i da, tako je izgledala cela kuća - napisala je odmah.

Na drugoj i trećoj slici su njene sestre, koje su tada imale dve ili tri godine, koje hodaju i igraju se među gomilom odeće i smeća i penju se na prljavi krevet, a treća fotografija pokazuje porodičnu kuhinju; sa regalima punim lekova i sa smećem po podu.

Beba, narkomani Foto: Reddit

Devojka je objasnila da je fotografije snimio njen tada 16-godišnji brat, koji je svesno zabeležio pravo stanje i uslove u tadašnjem domu. Fotografije je onda pokazao učiteljici koja je nazvala Službu za zaštitu dece, pa su deca odvedena od majke.

Tada su sva deca premeštena u udomiteljske porodice, a ova je devojčica usvojena kad je napunila devet godina.

Ovaj je post šokirao sve na Reditu, a komentarisalo ga je više od 2.500 ljudi, a priču je preneo i Dejli mejl.

Neko je komentarisao fotografiju na kojoj je devojčica kao beba, i rekao joj da "ne izgleda kao da joj je 18 meseci, već kao da je dosta mlađa".

Beba, narkomani Foto: Reddit

Devojka je objasnila kako ne može biti sigurna koliko je tačno bila stara kad je slika nastala, jer su i ona i njena braća i sestre bili "prilično neuhranjeni i nerazvijeni", delom zato što je mama kroz sve trudnoće pušila, drogirala se i pila, a delom jer je porodica tada preživljavala i hranila se zahvaljujući bonovima za hranu.

Složila se da je na fotki verovatno mlađa i da ima oko godinu dana ili manje, a onda je podelila još fotografija koje su joj ostale kao uspomena na detinjstvo.

Na njima se vidi stan pretrpan stvarima, lekovima i smećem, narkomanski pribor u uglovima, prljavi kreveti, nož na podu kupatila, razbijeno staklo u gomili igračaka i slično.

Na pitanje kako se nosi sa prošlošću, devojka odgovara da bira pozitivno da gleda na život.

Beba, narkomani Foto: Reddit

- Čudno, znam, ali ja zapravo volim ove fotografije! Kad vidim gde sam bila, podsete me na to koliko sam daleko došla i šta sve mogu da postignem - napisala je ona.

A mnoge je zatekla njena izjava kako je "oprostila majci, iako joj je trebalo vremena".

- Nažalost, i mama i tata su pokojni. Otac nije bio zavisnik, a majka se sa njom borila do zadnjeg dana - piše.

- Moja majka nije bila ono od čega je bolovala, ona je bila puno više ali trebalo mi je vremena da to shvatim, napisala je, i ispričala da su joj od usvajanja stvari krenule na bolje, Ipak, priznaje kako danas svejedno pati od oblika PTSP-a i od teskobe.

Beba, narkomani Foto: Reddit

- Završavam školu za spasioca, imam super dečka i plaćen fakultet - pohvalila se, a kaže da će, kad poželi decu, usvojiti starije nezbrinuto dete radije nego da ima svoje.

Iako nije otkrila šta se dogodilo sa svom braćom i sestrama, napisala je da je brat koji je snimio ove slike srećno oženjen, i da on i žena očekuju četvrto dete. Jedna je sestra, koja joj je bila više kao mama, diplomirala psihologiju i nauku o razvoju deteta, a radi u centru za autizam.

Krajem juna je objavljen Svetski izveštaj o drogama za 2019., a posebno se upozorava SAD- zbog velikog porasta zavisnika o opijatima. Iz Ureda Ujedinjenih nacija za droge i kriminal kažu da je stanje "preraslo u epidemiju", što je potvrdila i autorka istraživanja.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA