≫ 

Stravičan požar u dečjem kampu u Rusiji: Poginulo četvoro dece, nekoliko osoba povređeno

Četvoro dece izgubilo je život u požaru u Habarovskoj oblasti. Jedno je preminulo na licu mesta, ostalo troje lekari nisu uspeli da reanimiraju

  • 0
Poginuli u Rusiji Foto: Tanjug/AP

Četvoro dece izgubilo je život usled velikog požara u šatorskom kampu u Habarovskoj oblasti u Rusiji. Jedno dete preminulo je na licu mesta, dok je još troje izgubilo život usled neuspele reanimacije.

- Kao rezultat požara u šatorskom kampu za decu, koji se nalazi u blizini naselja Holdali u Habarovskoj oblasti, preminulo je jedno dete. Povređeno je više od 10 ljudi, među kojima nekoliko dece - saopšteno je ranije iz ruskog ministarstva zdravlja, pre nego što su lekari izgubili borbu za život ostale dece.

Iz ministarstva su dodali da je petoro odraslih na bolničkom lečenju, dok je takođe šestoro dece hospitalizovano. Jedno dete je odmah pušteno iz bolnice, dvoje su van životne opasnosti, dok je troje mališana preminulo nakon neuspele reanimacije.

Poginuli u Rusiji Požar zahvatio 20 od 26 šatora u kampu; Foto: Tanjug/AP

Prema nezavničnim informacijama, preminule su tri devojčice starosti između 11 i 12 godina, kao i 11-godišnji dečak.

- Ruski ministar zdravlja Veronika Skvortsova kontroliše proces pružanja medicinske pomoći povređenima - naglašava se u saopštenju.

Požar je zahvatio 20 od 26 šatora u dečjem kampu, koji se nalazi na području skijališta u Solnečnom okrugu Habarovsk. U kampu je boravilo čak 189 dece.

(Telegraf.rs/Sputnik international)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA