≫ 

Seks-afere Borisa Džonsona: Prevare, vanbračno dete, ljubavnica zatrudnela dva puta, pa abortirala

Novi premijer Velike Britanije poznat je po mnogobrojnim aferama i skandalima, naročito kada je reč o seksualnoj konotaciji

  • 0
Boris Džonson, afere, Johnson Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Guliver/Peter Macdiarmid/Getty Images/Profimedia

Novopečeni premijer Velike Britanije Boris Džonson, koji je izabran na tu funkciju kao naslednik Tereze Mej, poznat je kao kontroverzan političar koji i na privatnom planu ima buran život. Dok je bio oženjen, često je završavao sa drugim ženama ili devojkama. Poznato je da je imao najmanje pet vanbračnih veza, a mediji su svojevremeno pisali da su njegove dve ljubavnice zatrudnele sa njim.

U septembru prošle godine otkrivena je njegova afera sa izvesnom Keri Sajmonds, a to je bila kap koja je prelila čašu što se njegovog braka tiče. Godinama je bio oženjen Marinom Viler, koja je posle posle pomenute vanbračne veze novog premijera Velike Briitanije, odlučila da se razvede.

Osude na račun Borisa Džonsona stigle su i od njegove ćerke Laure (26), koja je samo pet godina mlađa ljubavnice političara. Ona je, navodno, za svog oca rekla da je "veliko sebično đubre" u trenucima kada se uveliko brujalo o Džonsonovoj aferi sa Sajmonds. Džonson je svojevremeno oštro odbacio tvrdnje da vara suprugu.

Bivši britanski ministar spoljnih poslova oženio se svojom ljubavi iz studentskih dana na Oksfordu, Alegrom Mostejn-Oven 1987. godine, ali su se razveli 1993. nakon što ju je prevario s Marinom Viler.

Boris Džonson Boris Džonson sa bivšom suprugom Marinom Viler; Foto: Tanjug/AP

Deset godina nakon venčanja Džonsona i Vilerove, obelodanjena je njegova četvorogodišnja veza sa novinarkom i spisateljicom Petronelom Vajat, ćerkom laburiste Lorda Vajata.

Petronela, poznatija kao "Petsi" kasnije je tvrdila da joj je Džonson dva puta napravio dete. Jednom je, navodno abortirala, dok je drugi put doživela spontani pobačaj.

Ta veza, odnosno ćutanje o aferi sa novinarkom Vajat koštala ga je funkcije ministra za industriju i kulturu.

Dve godine kasnije, mediji su pisali i o njegovoj vezi s novinarkom Anom Fazakerli, nakon što su ga videli kako izlazi iz njenog stana u Londonu. Tada ga je supruga Marina Viler izbacila iz kuće, ali su se kasnije pomirili.

Boris Džonson Boris Džonson; Foto: Tanjug/AP

Već sledeće godine napravio je dete savetnici za kulturu Helen Mekintajer, a supruga ga je ponovo izbacila iz kuće.

Sud je 2013. godine presudio da je u javnom interesu da mediji pišu o Džonsonovom vanbračnom detetu.

- On je izuzetno ponosan na svoje tursko poreklo, koje je bitno uticalo na njegova shvatanja. Monogamiija je jedna od njih - izjavila je ona 2016. godine, dodavši da joj je pričao o tome kako smatra da muškarci ne bi trebalo da budu osuđeni na jednu ženu i da se novinara njegov privatni život ne tiče.

MARINA PREŠLA PREKO SVEGA, JEDINO MU SAJMONDS NIJE OPROSTILA

Marina Viler (54), koja se školovala na Kembridžu i ćerka je dopisnika "BBC-a" Čarlsa Vilera, godinama je trpela njegovo varanje, ali je ipak preljuba od septembra prošle godine bila kap koja je prelila čašu.

Uprzo je došlo do razvoda, a Džonson i njegova ljubavnica fotografisani su zajedno na nekoliko događaja u zajedničkom prisustvu.

Boris Džonson sa bivšom suprugom Marinom ima četvoro dece - Lara (26), Mil Artur (23), Kasija Pičiz (21, Teodor Apolo (19).

Novopečeni par naizmenično boravi u njenom stanu na jugu Londona i njegovom stanu u Oksfordširu, ali njemu bliski ljudi veruju da se zaista vole. Bilo je i priče da će se ona preseliti u Dauning strit 10, ukoliko Džonson bude izabran za naslednika Tereze Mej na premjerskoj funkciji, a sada ostaje da se vidi da li će se to dogoditi.

POLICIJA INTERVENISALA ZBOG SVAĐE I VRIŠTANJA U STANU

Policija je prošlog meseca intervenisala na poziv građana zbog buke koja se čula iz stana Borisa Džonsona i njegove partnerke Keri Simonds. Komšije prijavile glasnu svađu uz vrištanje, vikanje i lupanje iz njegovog stana.

Novinarima "Gardijana" tada je rečeno kako su susedi čuli ženu kako viče uz lupanje, kao i kako Džonsonu govori "silazi sa mene" i "odlazi iz mog stana", kao i Džonsona koji to odbija i traži joj da ostavi njegov laptop.

Zatim su čuli Simondsovu kako viče da je Džonson vinom uništio njenu sofu i da ga nije briga ni za novac niti za bilo šta drugo.

Zatim su se, navode komšije, čuli zvuci poput razbijanja tanjira, vriska, a zatim muk.

Zabrinute komšije kucale su na vrata, ali im niko nije otvorio, nakon čega su odlučile da pozovu policiju.

Mnogi su bili zabrinuti da će najnoviji Džonsonov skandal direktno uticati na ishod trke za premijera Velike Britanije, ali to se nije dogodilo.

VIDEO: Sve ispale novog premijera Velike Britanije, Borisa Džonsona

(Telegraf.rs/Dejli mejl/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA