Albanci digli u vazduh spomenik grčkom junaku, iz Grčke poručuju: Užasnuti smo, ovo je provokacija

Rastu tenzije između Atine i Tirane

  • 14
albanija i grčka

Foto: Shutterstock

Ministarstvo spoljnih poslova Grčke izrazilo je u današnjem saopštenju "užasavanje i zabrinutost" zbog uništavanja spomenika posvećenog grčkom borcu sa početka 20. veka Timiosu Liolisu, koji je danas oko podneva dignut u vazduh u selu Kranija na jugu Albanije, prenosi ANA.

Navodi se da je grčko ministarstvo, snažno osuđujući ovu akciju, ponovilo poziciju da "provokacije usmerene protiv grčke etničke manjine i na kraju i grčko-albanskih odnosa, moraju odmah da budu istražene i razrešene, a krivci moraju da budu privedeni pravdi".

- Atina od albanske strane očekuje da preduzme korake na ponovnom uspostavljanju osećaja bezbednosti grčkoj etničkoj manjini što je pre moguće. Ministarstvo spoljnih poslova i grčka ambasada, kao i naše konzularne vlasti u Albaniji, pažljivo prate ovaj slučaj - piše u saopštenju grčkog ministarstva.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mića Banja Luka

    23. jul 2019 | 19:54

    Grci su nam mnogo pomogli u proteklom Ratu ,što Financiski što u Hrani,Lijekovima raznim Donacijama ! Nesmijemo da zaboravimo da je Grčka ugostila 6500 Dijece palih Boraca poslije Rata 1996 godine ! Pružili su toj Dijeci topal Dom ,Hranu , Odijeću ,Školovanje sve što im je bilo potrebno ! Većina ih je Kumovalo Dijeci koja nisu bila Krštena ,tako da je ta veza neraskidiva ! HVALA NAŠOJ BRAĆI GRCIMA ,MI SMO IZ VAS !!

  • 👤

    23. jul 2019 | 16:39

    Почиње полако.....крај постојања Албаније...

  • mike

    23. jul 2019 | 16:43

    Bice treceg Balkanskog rata, nece kamen na kamenu ostati!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA