≫ 

Majka ubila 2 ćerke jer nije mogla da se prostituiše od njih: Osuđena na doživotnu robiju

Tvrdila je da su devojčice umrle prirodnom smrću, delovala je hladno, kao da nije osećala krivicu zbog toga

  • 5
Louise Porton Foto: Facebook/Louise Porton

Britanka Luiz Porton (23) osuđena je na doživotnu kaznu zatvora pošto je proglašena krivom po dve tačke optužnice za ubistvo svoje dve ćerke. Majka je ugušila svoje ćerke, Leksi Draper (3) i Skarlet Vaughan koja je imala samo 16 meseci, jer su joj smetale u poslu eskorta koji je obavljala pored manekenstva, piše Dejli Mejl.

Pojavili su se i snimci koji pokazuju psolednje trenutke života dve devojčice pre nego što ih je ubila majka koja pružala seksualne usluge muškarcima koje je upoznala na internetu.

Na jednom snimku se vidi kako Porton staje na benzinskoj pumpi iako je Skarlet umirala na zadnjem sedištu automobila. Drugi ipak, prikazuje ulazak Luiz i dece u zgradu u kojoj su živeli svega nekoliko sati pre nego što je Leksi nađena mrtva.

Otac dve devojčice Kris Draper izjavio je da mu je srce bilo slomljeno nakon smrti Leksi, a da je za Skarlet saznao tek kasnije.

- Sve čini još tužnijim to što sam Leksi poznavao jako kratko, a Skarlet nikada nisam upoznao. Nedostajaće mi sve posebne prilike koje sam mogao da provedem sa njima. Njihov gubitak nije pogodio samo užu porodicu nego i sve koji su bili deo njihovih života. Jedina uteha nam je što znamo da su zajedno - dodao je.

TVRDILA DA SU JOJ ĆERKE UMRLE PRIRODNOM SMRĆU

Porton je tvrdila da su devojčice umrle prirodnom smrću, ali nakon vesti o tragediji reagovala je bez prevelikih emocija. Takođe je bila hladna u trenucima kada je proglašena krivom.

Louise Porton ubila svoju decu Nije osećala krivicu zbog smrti devojčica; Foto: Facebook

Porota je utvrdila da je dan nakon što je Leksi umrla Porton primila 41 zahtev za sastanak putem interneta i da je na Skarletinu smrt reagovala "mirno i bez emocija".

Dok je Leksi ležala bolesna u bolnici, Porton je na internetu objavljivala golišave fotografije i nudila seksualne usluge muškarcu kojeg je upoznala onlajn.

Porton je ugušila Leksi 15. januara, a nakon toga je zabeleženo kako se smejala na sahrani svega dva dana pre nego što je 1. februara ubila Skarlet.

NA "GUGLU" KUCALA "KOLIKO JE POTREBNO MRTVOM TELU DA SE OHLADI"

Porota je potvrdila da su joj na mobilnom telefonu nađeni čudni rezultati pretraživanja, poput "koliko je potrebno mrtvom telu da se skroz ohladi?" i "pet čudnih stvari koje se dogode kada umrete".

Obe devojčice imale su simptome gušenja, a Skarlet je čak krvarila iz vrata.

- Lekari nisu mogli da pronađu ništa što bi upućivalo na prirodnu smrt devojčica - rekao je tužilac.

Louise Porton ubila svoju decu Devojčice preminule usled gušenja; Foto: Facebook

Leksi je bila u bolnici svega dva dana pre smrti, ali lekari su joj samo propisali antibiotike i poslali je kući. Dok joj je ćerka bila u bolnici, Porton je otišla u toalet i slikala se u toplesu.

Istog dana zabeleženo da je na internetu tražila "da li može da se umre sa začepljenim nosom i zalepljenim ustima?" i "koliko vremena je potrebno za oživljavanje nakon utapanja?".

Sud je utvrdio da je Leksi bila mrtva kad je Porton uputila hitan poziv, a snimak na benzinskoj pumpi pokazuje da je stala da natoči gorivo kad je vozila Skarlet u bolnicu. Lekari su potvrdili da je Skarlet u bolnicu stigla u beživotnom stanju.

Sud je utvrdio da je Porton ubila svoje dve ćerke jer su joj bile prepreka u poslu koji je obavljala.

Ona je, ipak, na suđenju rekla: "Moje ćerke mi nikad nisu smetale i svoj život sam prilagođavala njima. Još uvek ne znam kako su umrle."

(Telegraf.rs/Dejli mejl)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA