Prva identifikovana žrtva u El Pasu: Majka troje dece ubijena dok je spasavala svoju bebu

Smrt nesrećne žene potvrdila je njena sestra Leta Džamrovski (19)

  • 0
Jordan Jamrowski Anchondo Foto: Facebook/Jordan Jamrowski

Među 20 ubijenih u masovnoj pucnjavi u američkom gradu El Paso je i 25-godišnja Džordan Ančondo, koja stradala dok je štitila svog dvomesečnog sina, javljaju američki mediji. Tužioci traže smrtnu kaznu za ubicu Patrika Krusijusa koji je uhapšen nakon izvršenog zločina.

Ančondova, inače majka troje dece, prva je identifikovana žrtva masakra u trgovini "Volmart" u El Pasu. Njenu smrt potvrdila je njena sestra Leta Džamrovski (19).

Prema njenim rečima, Džordan Ančondo je stradala dok je kupovala školski pribor za jedno od svoje starije dece.

Jordan Jamrowski Anchondo Džordan je prva žrtva masakra u El Pasu; Foto: Facebook/Jordan Jamrowski

- Na osnovu povreda koje je beba pretrpela, rekli su nam da je Džordan najverovatnije pokušala da zaštiti svoje dete. Kada je upucana, držala je bebu u rukama i zatim je pala preko njega, zbog čega je detetu slomljeno nekoliko kostiju. Beba je živa jer je ona dala svoj život da je zaštiti - kaže Leta Džamirovski, prenose američki mediji.

Za sada se ne zna kakva je sudbina Džordanovog supruga Anrea, koji je takođe bio u tržnom centru, ali je sigurno da se posle masakra nikom njie javio.

- Rekli su nam da bi nas on, ako je živ, verovatno već kontaktirao - kaže Leta.

Pucnjava u Americi, El Paso Mrtva tela ispred i u tržnom centru u El Pasu; Printskrin: Twitter

Masovna pucnjava u "Volmartu" u El Pasu dogodila se sinoć nakon što je Patrik Krusijus (21) počeo da puca po prisutnima u prodavnici ne birajući žrtve. Ubijeno je 20 osoba, među kojima i dvoje dece, a ranjeno 40 ljudi.

Šef policije El Pasa Greg Alen izjavio je da se istraga vodi kao da je u pitanju potencijalni zločin iz mržnje. Policija navodi da dokument za koji se veruje da je napisao i na internet postavio osumnjičeni ukazuje na zločin iz mržnje jer sadrži nacionalištičke, rasističke i antisemitske stavove.

VIDEO: Posledice masakra u Teksasu: Lekarske ekipe dovode ranjene u bolnicu, nepoznat broj žrtava

(Telegraf.rs/Heavy.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA