≫ 

Srbin uhapšen na Krimu: Slaviša osuđen zbog ubistva nemačkog državljanina, 14 godina tragali za njim

Ubistvo je počinio 2002. godine nedaleko od Petrovca na Mlavi, a u bekstvu je bio već 14 godina

  • 1
Slaviša Karabašević Foto: Facebook

U Sevastopolju je 3. avgusta uhapšen vlasnik restorana Slaviša Karabašević, saopštile su "RIA novosti" u pres-službi suda u tom gradu.

Za Karabaševićem je raspisana Interpolova poternica zbog zločina počinjenih u Srbiji.

- On je uhapšen u Sevastopolju na zahtev Interpola. Presuda je davno izrečena. On se nalazio u bekstvu - saopštili su u pres-službi suda u tom gradu.

Kako navode lokalni mediji, u kuću Slaviše i njegove žene 3. avgusta upale su specijalne snage. Oni su pretražili stan, nakon čega je Karabašević odveden u pritvor.

Slaviši je potom dva dana kasnije 5. avgusta određen pritvor do konačne odluke o izručenju Srbiji, gde bi trebalo da mu bude izrečena kazna od devet godina zatvora, navode lokalni mediji.

Njegova žena Ljubov Karabašević ispričala je za portal "Primechaniya.ru" da je Slaviša uhapšen zbog navodnog ratnog zločina.

Kako prenosi ovaj portal Ljubov i njenog supruga zaustavili 16. maja 219. godine saobraćajci i nakon što su pogledali njegova dokumenta zaključili su da ga traži Interpol, ali nije bilo nikakvog zadržavanja, samo su mu vratili dokumenta.

Inače, Slaviša je vlasnik poznatog restorana u Sevastopolju, ali bez obzira na to što je bio na Interpolovoj listi često je objavljivao fotografije na društvenim mrežama i davao intervjue za lokalne medije.

Karabašević je osuđen u odsustvu za ubistvo i prevare na devet godina zatvora i novčano sa 10 hiljada dinara.

Karabašević (48) iz Požarevca, podsetimo, osuđen je 2018. pred Višim sudom na devet godina zatvora zbog ubistva nemačkog državljanina Elvisa Žeželja (30), počinjenog u julu 2002. godine.

Nalazio se u bekstvu od juna 2005. godine, zbog čega je raspisana je međunarodna poternica.

Podsetimo, prema navodima optužnice Višeg javnog tužilaštva, Karabašević je Žeželja usmrtio ispalivši mu u glavu i telo pet hitaca iz pištolja “duga devetka”, u ataru sela Melnica kod Petrovca na Mlavi.

Karabašević je pred sudom 2003. oslobođen krivice, ali je Apelacioni sud naložio ponavljanje postupka. Pošto je oslobođen i drugi put, u junu 2005. godine, pušten je iz pritvora i od tada je u bekstvu, pa je poslednje suđenje održano u njegovom odsustvu.

(Telegraf.rs/Sputnjik/Gazeta.ru)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majka

    7. avgust 2019 | 02:19

    Ovo nije zastarelo a nasilje u skoli nad malim Aleksom Jankovic iz Nisa koji se zbog toga ubio je zastarelo kako krivci ne bi odgovarali. E Srbijo jadna li si.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA