Eksplozija tokom utakmice Zvezde i Danaca: Napad na zgradu u blizini stadiona Kopenhagena

Eksplozija se dogodila u Poreskoj upravi u predgrađu Osterebro u Kopenhagenu. Sumnja se da je požar podmetnut

  • 1
Kopenhagen Foto: Tanjug/AP

Jaka eksplozija u zgradi Poreske uprave uzdrmala je deo Kopenhagena u utorak oko 22 časa po lokalnom vremenu i načinila veliku materijalnu štetu na toj zgradi, usled čega su deo fasade i krova potpuno uništeni. Zanimljivo, detonacija se čula u isto vreme dok je u Beogradu trajala kvalifikaciona utakmica trećeg kola za Ligu šampiona između srpskog prvaka Crvene zvezde i danskog šampiona Kopenhagena.

Veliki broj stanovnika prestonice Danske bio je zabrinut zbog eksplozije jer nisu odmah znali o čemu se radi.

Policija je u ranim jutarnjim satima potvrdila da je došlo do eksplozije u zgradi Poreske uprave u predgrađu Osterbro, u čijoj se blizini nalazi i stadion "Parken", dom fudbalera tima koji sa Zvezdom bije bitku za plasman u plej-of za elitno evropsko takmičenje.

parken, stadion, zgrada Eksplozija se dogodila u zgradi Poreske uprave koja je udaljena oko kilometar vazdušnom linijom od stadiona "Parken"; Printscreen: Google maps

Za vreme eksplozije navodno je dvoje ljudi bilo u zgradi, ali niko nije povređen. Zgrada je ipak pretrpela veliku materijalnu štetu pošto je oštećen veliki deo fasade i krova.

Policija je zašla na teren, ali nije iznela zvanične detalje, niti sumnje o mogućem podmetanju.

- Trenutno ne možemo ništa da kažemo. Neka prođe malo vremena pa ćemo izaći sa zvaničnim informacijama - rekao je jedan od policijskih zvaničnika Majkl Andersen za lokalne medije.

Kopenhagen, eksplozija Mesto gde se dogodila eksplozija; Foto: Tanjug/AP

Očevidac koji je bio na licu mesta rekao je za "Ekstra Bladet" da je čuo tri silovite eksplozije koje su potresle čitav kvart. Međutim, to nije zvanično potvrđeno.

MINISTAR SUMNJA DA JE POŽAR PODMETNUT

Iako policija nije definitivno utvrdila da li se radi o podmetanju eksplozije, ministar za oporezivanje Morten Bedskov istakao je da je ubeđen da je požar namerno izazvan.

- Očigledno je da je fasada uništena. Policija sprovodi istragu, a ako građani nešto znaju o ovome, molim ih da sarađuju - rekao je ministar, kom nije bilo teško da iznese sumnje.

- Prizor uopšte nije normalan, izgleda kao da je namerno podmetnut požar. Možete videti da je na fasadi Nacionalnog poreskog odbora došlo do veoma snažne eksplozije i da je to potpuno neprihvatljiv čin - kaže on.

Kopenhagen, eksplozija Uništen je veliki deo fasade i krova; Foto: Tanjug/AP

Direktorka Poreske uprave Merete Agergard bila je zapanjena kada je primila vest o eksploziji.

- Saznanje da gori zgrada bilo je apsolutno zastrašujuće. Nikada nisam zamišljala da ću to doživeti. Bila sam veoma zabrinuta zbog potencijalnog broja povređenih. Srećom, ljudima koji su bili tu ne fali ništa - rekla je ona.

ZVEZDA U KOPENHAGENU TAŽI PROLAZ U PLEJ-OF ZA LIGU ŠAMPIONA

Voljom žreba odlučeno je da Crvena zvezda i danski Kopenhagen odmere snage u borbi za plasman u plej-of za Ligu šampiona. Prvo utakmica je odigrana u utorak uveče na stadionu "Rajko Mitić" i završena je rezultatom 1:1. Revanš meč je za šest dana u Kopenhagenu, a da bi crveno-beli eliminisali šampiona Danske i zakazali okršaj sa švajcarskim Jang bojsima, moraće da pobede na "Parken" stadionu ili da odigraju nerešeno sa dva ili više postignutih golova.

(Telegraf.rs/Ekstra Bladet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA