≫ 

Pucnjava na liniji razgraničenja u Kašmiru: Indijske i pakistanske trupe razmenile žestoku vatru

Indijska i pakistanska vojska razmenile vatru

  • 4

Indijske i pakistanske trupe razmeštene na Liniji kontrole u Kašmiru razmenile su žestoku vatru, izveštavaju lokalni mediji citirajući izvore iz indijske vojske, piše Sputnik. Za sada nema informacija o eventualnim žrtvama.

Incident tokom primirja došao je u trenutku kad su odnosi između Indije i Pakistana sve lošiji zbog tenzija u Kašmiru i Džamuu. Kako navodi izvor iz indijske vojske, prekid primirja u Sanderbani sektoru duž Linije kontrole desio se oko 22.15 po lokalnom vremenu, a incident su otpočele pakistanske snage pucnjavom iz lakog naoružanja.

Indijska vojska je odmah uzvratila.

Ranije je zvanični Pakistan najavio da do 5. septembra delimično zatvara svoj vazdušni prostor za indijske letove. Ministarstvo spoljnih poslova Pakistana najavilo je proterivanje indijskog ambasadora iz zemlje, navodeći da ni Pakistan neće poslati svoje predstavnike u Delhi.

U ponedeljak je Indija ukinula Amandman 370 ustava kojim se štiti specijalni status Kašmir i Džamua i kojim se traži odobrenje lokalne skupštine većine zakona koje usvaja indijski parlament.

Indijska vlada planira da odvoji oblast Ladah od Džamua i Kašmira i da joj garantuje status jedinstvene teritorije, što znači da će biti pod direktnom kontrolom federalne vlade. Za razliku od Kašmira i Džamua, Ladaj neće imati nezavisno zakonodavstvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    8. avgust 2019 | 07:14

    E JOS JE I OVAJ RAT TREBAO SVETU SAMO!!! OVO SU NUKLEARNE SILE SA UKUPNO 230 NUKLEARNIH BOJEVIH GLAVA-DOVOLJNO DA NAS SVE OZRACE I DA NESTANE LJUDSKS RASA!!!

  • Mako

    8. avgust 2019 | 02:46

    Biče rata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA