Sukob muslimana i izraelske policije na Kurban bajram: 14 povređenih, dvoje uhapšeno (VIDEO)

Desetine hiljada muslimana okupilo se u jerusalimskom Starom gradu u nedelju rano ujutru zbog molitve

  • 3

Muslimanski vernici i izraelska policija sukobili su se danas na glavnom jerusalimskom mestu hodočašća tokom islamskog praznika Kurban bajram

Palestinski izvori navode da je povređeno najmanje 14 ljudi, od koji jedan teže, tokom nereda sa policijom na mestu koje muslimani smatraju tlom džamije Al-Aksa, a Jevreji zovu Hramovnom gorom. Svedoci navode da je najmanje dvoje ljudi uhapšeno.

Desetine hiljada muslimana okupilo se u jerusalimskom Starom gradu u nedelju rano ujutru zbog molitve. To je najsvetije mesto za Jevreje, a treće najsvetije muslimanima, posle Meke i Medine u Saudijskoj Arabiji. Ovo mesto je dugo bilo i epicentar izraelsko-palestinskog konflikta.

Izraelska policija zabranila je ulaz jevrejskim posetiocima pre nego što su neredi izbili. Nedelja je takođe jevrejski dan žalosti zbog uništenja dva biblijska hrama koji su na tom mestu izgrađeni još u antičko vreme.

(Telegraf.rs / Izvor: AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA