≫ 

Ruski policajac udario devojku pesnicom u stomak: Advokat ponudio 1.300 evra onom ko ga identifikuje

Devojka je navodno prigovorila policiji zato što su uhapsili čoveka sa invaliditetom. Odmah potom, vukli su je ulicama, a jedan ju je udario u stomak

  • 17
ruski policajac, udaranje, pesnica, devojka, demonstracije

Printscreen: Twitter/Лентач

Šokantan snimak u kom se vidi ruski policajac udara mladu ženu u stomak izazvao je bes brojnih stanovnika Rusije, koji smatraju da vlasti i policija koriste prekomernu silu kako bi rasterale demonstrante u Moskvi kojima je zabranjeno okupljanje.

Video snimak nastao je tokom subotnjih protesta. Jasno se vidi kako dva interventa policajca vuku izvesnu Driju Sosnovskaju (26) po ulici, da bi je potom jedan pesnicom udario u stomak.

Sosnovskaja je pokušala da se oslobadi i umakne policajcima, da bi potom usledio udarac, a jedan od reportera koji je snimio incident, sarkastično je nazvao policajca "herojem".

Ruske vlasti odbacile su optužbe za korišćenje prekomerne sile kako bi rasterale demonstrante. SAD i Evropska unija već su doveli u pitanje njihove metode.

 

Moskovska policija odbila je da prokomentariše slučaj.

SKRENULA PAŽNJU POLICIJI DA NE HAPSE OSOBU SA INVALIDITETOM

Sosnovskaja, koja je ranije prisustvovala na dozvoljenom protestu, rekla je da je privedena nakon što se policiji žalila na hapšenje muškaraca za kojeg se činilo da pati od invaliditeta.

Devojka je nakon toga podnela tužbu zbog načina na koji je pritvorena.

U znak besa koji je izazvao snimak, advokat za ljudska prava Pavel Čikov ponudio je nagradu od 100.000 rublji (oko 1.300 evra) bilo kome ko identifikuje policajca na snimku koji je nosio masku i kacigu.

Jedna ruska internet stranica kasnije je poručila da su ga identifikovali i objavili njegovo ime sa fotografijom, ali su odbili da prime Čikovljevu nagradu.

UHAPŠENO 200 DEMONSTRANATA

Devojka je među 200 ljudi koji su pritvoreni zbog učestvovanja u protestima koje vlasti nazivaju ilegalnim, a odvijali su se nakon sankcionisanog protesta za održavanje slobodnih lokalnih izbora.

Na odobrenom delu protesta prisustvovalo je oko 60.000 ljudi, istakli su iz "White Counter", posmatračke grupe koja je nadgledala demonstracije. Ovaj protest najveći je u poslednjih osamm godina, te je naročito značajan u vreme kada opozicioni pokreti nastoje da smanje moć predsednika Vladimira Putina.

VIDEO: Zbog neispravnog auta saobraćajni policajac brutalno uhapsio babu

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gotti

    13. avgust 2019 | 22:52

    Dok je milicija tukla kako treba nije bilo ovoliko idiota na ulicama i ove decurlije lude.Od kako su im sve zabranili ode mast u propast.

  • Beba

    13. avgust 2019 | 22:37

    Da nije gurala nos gde joj nije mesto, ne bi joj ništa bilo.

  • Dobrivoje

    13. avgust 2019 | 22:30

    Žena treba da je u Kuhinji ,a ne na Ulici !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA