Aerodrom u Hongkongu ponovo zatvoren, Kina gomila trupe u blizini granice i tvrdi da je to vežba

Pojavili su se snimci na kojima se vide oklopna vozila kineske policije

  • 1
hong Kong Foto: Tanjug/AP, Printskrin: Twitter/AlexandreKrausz

Već drugi dan letovi sa aerodroma u Hongkongu su obustavljeni zbog protesta, nakon što su demonstranti zauzeli sve terminale, a na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se vide oklopni transporteri Narodne policije Kine kako idu ka lokaciji u Šenženu gde se održavaju vežbe, prenosi AP.

Hongkong aerodrom protest blokada Foto: Tanjug/AP

Zvanični Peking navodi da su vojska i jedinice obaveštajnih službi počele velike vojne vežbe, koje nikako nisu povezane sa uličnim neredima, a koje se održavaju u Šenženu, udaljenom 25 kilometara od Honkonga.

Američki CNBC prenosi da je službeni list Komunističke partije Kine "Pipl dejli" objavio na društvenim mrežama da je Narodna oružana policija u Šenženu spremna da spreči "nerede, uznemiravanja, veliko nasilje i zločin i pitanja socijalnog osiguranja u vezi s terorizmom".

Hongkong aerodrom protest blokada Foto: Tanjug/AP

Kineski zvaničnici objavili su niz pretećih izjava o demonstrantima iz Hongkonga, pri čemu se u jednoj tvrdi kako se u ponedeljak u gradu pojavio "terorizam" nakon što su letovi otkazani.

Hongkong aerodrom protest blokada Foto: Tanjug/AP

Kako dalje navodi CNBC, u kineskom izdanju "Global tajmsa" jutros je objavljena vest da "ukoliko hongkonški demonstranti ne mogu da pročitaju signal o naoružanoj policiji koja se okuplja u Šenženu, oni traže samouništenje".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA