≫ 

Autopsija otkrila da je Epstajnu slomljen vrat, ali zbog preloma ove kosti sumnjaju da je zadavljen

Još uvek se čeka na zvaničan uzrok smrti

  • 4
Jeffrey Epstein Foto: Tanjug/AP

Milijarder Džefri Epstajn, koji je u zatvoru čekao suđenje zbog seksualne trgovine maloletnicama, pretrpeo je više preloma u vratu, pokazala je autopsija njegovog tela.

Međutim, Vašington post piše, pozivajući se na dva izvora, da je među kostima u njegovom vratu polomljena i podjezična kost, koja je kod muškaraca blizu Adamove jabučice. Takvi prelomi mogu da se pojave kod žrtava koje su izvršile samoubistvo, ali se češće javlja kod žrtava koje su zadavljene, tvrde forenzički stručnjaci.

Džonatan Arden, predsednik američkog Nacionalnog udruženja medicinskih mrtvozornika, rekao je da se podjezična kost može slomiti u mnogim okolnostima, ali da je uobičajenija kod ubistava davljenjem nego samoubilačkog vešanja.

On je istakao da takvo otkriće zahteva detaljniju istragu, koja bi uključila analizu lokacije čvora, koliko je taj čvor bio uzak i da li je telo pretrelo značajan pad tokom vešanja. Arden je rekao da su važne i godine preminulog.

Jeffrey Epstein Foto: Tanjug/AP

Podjezična kost počinje kao tri male kosti sa vezama poput zglobova, ali u srednjem dobu se ukrućuje u oblik slova U koji se može lakše slomiti.

- Ako je, hipotetički, slomljena podjezična kost, to bi uopšteno otvorilo pitanja o davljenju, ali to nije definitivno niti isključuje samoubistvo vešanjem - rekao je Arden.

Obdukcija je završena u nedelju, ali kancelarija glavne lekarke Njujorka Barbare Simpson navela je da je uzrok smrti 66-godišnjaka "u toku", a ne samoubistvo.

Ovo su prvi detalji koji su se pojavili iz Epstajnove obdukcije dok se pitanja produbljuju, a teorije zavere i dalje se vrte oko očiglednog samoubistva osuđenog pedofila vešanjem u subotu u saveznom pritvoru.

Jeffrey Epstein Foto: Tanjug/AP

Kako je rekao izvor, Epstajn je navodno bio "veoma raspoložen" pre smrti i verovao je da će dobiti blažu kaznu ako sarađuje sa vlastima.

- Svakog dana je bio pozivitan, a pogotovo veče pre smrti. Rekao mi je da ćemo se videti u nedelju - rekao je izvor.

Poslednje otkriće dolazi nakon izveštaja da su stražari Korektivnog centra Metropoliten, u kojem je bio Epstajn, prekršili protokol i nisu ga nadgledali kako je trebalo. Stražari navodno nisu proveravali Epstajna nekoliko sati pre nego što je pronađen mrtav.

VIDEO - Barbra Strejsend brani Majkla Džeksona: On je samo imao potrebe, a dečaci su to želeli!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa naravno

    15. avgust 2019 | 10:31

    Šta se i očekivati osim da smakneš svedoka jer zna sve ??!!Monstruozna Amerika i svo stvarno zlo je stiglo sa zapada??!!To su takvi monstrumi braćo moja mila??!!

  • ma to je strasno !!

    16. avgust 2019 | 13:15

    prvi amerikanac kojeg pare nisu spasile

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA