Tramp bi da smenjuje po medijima: "Zameniku urednika Njujork tajmsa trebalo bi dati otkaz"

Džonatan Vajsmen je unazađen zbog serije tvitova koji su digli buru u javnosti

  • 2
Donald Tramp, NJujork Tajms

Foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD Donald Tramp kritikovao je list "Njujork tajms" i osudio zamenika urednika za kog tvrdi da treba da bude otpušten zbog "lažnih vesti".

- Vau! Zamenik urednika Njujork tajmsa je upravo unazađen. Trebalo je da bude otpušten! Potpuno pristrasno i netačno izveštavanje. List je lažan, nula kredibilnosti. Lažne vesti su ponovo udarile, ovoga puta baš jako! - napisao je Tramp na Tviteru.

"Njujork tajms" je saopštio da je zamenik urednika Džonatan Vajsmen "unazađen" u utorak nakon serije tvitova koji su izazvali haos na društvenim mrežama.

Prošlog meseca je naveo da određeni "obojeni" političari nisu iz regija koje predstavljaju u Kongresu, a onda je prošle nedelje tražio izvinjenje od novinarke Roksane Gej pošto ga je kritikovala.

Vajsmen se u utorak sastao sa izvršnim direktorom "Tajmsa" Dinom Baketom i izvinio se zbog "nedavnih lapsusa u prosuđivanju", prenosi "Politoko".

- Kao posledica njegovih postupaka, skinut je sa funkcije i više neće biti deo tima koji pokriva Kongres, a takođe neće biti ni aktivan na društvenim mrežama - saopštio je portparol tog lista.

Pogledajte video: Najveći Trampov blam ikada: 1775. naši su Englezima oteli vojni aerodrom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA