• 16

Noćna ceremonija za Ursulu fon der Lajen: Njen ispraćaj u Brisel mnoge podsetio na priredbe nacista

Svirali su joj "Vetar promene" Wind of change

  • 16

Uz muziku, marš i baklje ispraćena je u Brisel bivša ministarka odbrane Nemačke Ursula fon der Lajen. Ona će u Evropskoj komisiji stupiti na mesto predsednice, dok je za njenu zamenu izabrana Anagret Kram-Karenbauer.

Fon der Lajen ispraćena je u Brisel uz bubnjeve i vrlo zanimljiv muzički izbor.

- Večereas Vam ukazujemo čast za sve što ste uradili za Bundesver (oružane snage Nemačke) i našu zemlju. Postavili ste kompas sigurnosti - rekla je Kramp-Karenbauer.

Kancelarka Angela Merkel zahvalila se Lajenovoj, koja je sama rekla da joj je pozicija ministarke odbrane bila najteža u životu.

Na programu se našla vrlo raznolika muzika - od srednjovekovne himne "Ave Verum", evropske himna "Oda radosti" iz Betovenove 9. simpfonije. Želja Fon der Lajenove bila je da zbogom kaže uz pesmu "Vetar promene" (Wind of change), koju je vojni orkestar izveo putem saksofona, tamo gde se obično čuje gitara.

Kako je pevač Skorpionsa Klaus Majne rekao više puta, on u ovoj pesmi vidi nadu za mir u svetu. Napisao ju je 1989. godine, imajući osećaj da se ceo svet menja pred očima ljudi.

- Jaki smo, ali samo zajedno. Možemo da rešimo svaki problem kada se ujedinimo. To je i dalje nada koju ova pesma nosi, čak i nakon toliko godina - rekao je on za nemačku medijsku agenciju.

No, uprkos njegovom pacifizmu, na društvenim mrežama ova ceremonija dobila je više minusa nego pluseva.

Jedni smatraju da izbor Fon der Lajenove nije dobar za Evropu, jer je ova žena pre svega verna Nemačkoj i Angeli Merkel. Ta ideja izazvala je strah okod onih kojih uveliko smatraju da su uticaju Nemačke na EU isuviše snažni.

Druge je, pak, sve podsetilo na nacističku ceremoniju.

VIDEO: Da li će vojska EU biti reinkarnacija armije Austrougarske?

(Telegraf.rs)

Komentari

  • mihailovic

    EU i jeste NACISTICKI PROJEKAT,CETVRTI RAJH. ONO STO HITLERU NIJE POSLO ZA RUKOM RATOM TO SADA ISTO SA EKONOMIJOMK I VOJNIM PRITISKOM RADI EU A GLAVNOKOMANDUJUCI JE NEMACKA. POROBICE CELU EVROPU BEZ ISPALJENOG METKA SA "EU-ARMIJOM",SVU INTELEKTUALNU ELITU ZEMALJA EVROPE STAVICE U NEMACKOJ INDUSTRISKOJ MASINERIJI TIME PRAZNE ZEMLJE EVROPE SA RADNOM SNAGOM A KOJE CE NASELITI MASOVNO MIGRANTIMA IZ AFRIKE I ARAPSKIH ZEMALJA TIME CE NEUTRALIZOVATI ODBRAMBENU MOC TIH ZEMALJA TJ NECE IMATI KO DA BRANI RECIMO SRBIJU AKO BI SE DESIO NAJGORI SCENARIJO DA NA VLAST OSTANU EU SLUGE U SRBIJI TO BI BIO KRAJ OPSTANKA SRBIJE I KAO NACIJE ,IZGUV´BILI BI VERU I DENTITET...A TO CEKA SVE ZEMLJE CLANICE EU OSIM NEMACKE.... EU POD KOMADOM NEMACKE JE ZAPOCELA TERITORIJALNO KOMADANJE SRBIJE SA NATO EU VOJNOM OKUPACIJOM JUZNE SRBIJE KOSOVO I METOHIJE. KAD TU ZAVRSE POSAO PRELAZE NA SANDZAK I VOJVODINU PA CE OD SRBIJE MOZDA JEDINO OSTATI BEOGRAD A MOZDA NI TO..... TO JE BRITANIJA PREOZNALA I ZATO PO SVAKU CENU IZLAZI IZ EU-CETVRTOG RAJHA .... SRBIJA MORA DA IMA PROSRPSKU VLADU A NE PROEVROPSKU, TO JE JEDINI SPAS SRBIJE DA SE DRZI RUSIJE U BLISKOM VOJNOM-POLITICKOM-EKONOMSKOM -INDUSTRIJSKOM SAVEZU KAO I SA ODKB.

  • mihailovic

    EU i jeste NACISTICKI PROJEKAT,CETVRTI RAJH. ONO STO HITLERU NIJE POSLO ZA RUKOM RATOM TO SADA ISTO SA EKONOMIJOMK I VOJNIM PRITISKOM RADI EU A GLAVNOKOMANDUJUCI JE NEMACKA. POROBICE CELU EVROPU BEZ ISPALJENOG METKA SA "EU-ARMIJOM",SVU INTELEKTUALNU ELITU ZEMALJA EVROPE STAVICE U NEMACKOJ INDUSTRISKOJ MASINERIJI TIME PRAZNE ZEMLJE EVROPE SA RADNOM SNAGOM A KOJE CE NASELITI MASOVNO MIGRANTIMA IZ AFRIKE I ARAPSKIH ZEMALJA TIME CE NEUTRALIZOVATI ODBRAMBENU MOC TIH ZEMALJA TJ NECE IMATI KO DA BRANI RECIMO SRBIJU AKO BI SE DESIO NAJGORI SCENARIJO DA NA VLAST OSTANU EU SLUGE U SRBIJI TO BI BIO KRAJ OPSTANKA SRBIJE I KAO NACIJE ,IZGUV´BILI BI VERU I DENTITET...A TO CEKA SVE ZEMLJE CLANICE EU OSIM NEMACKE.... EU POD KOMADOM NEMACKE JE ZAPOCELA TERITORIJALNO KOMADANJE SRBIJE SA NATO EU VOJNOM OKUPACIJOM JUZNE SRBIJE KOSOVO I METOHIJE. KAD TU ZAVRSE POSAO PRELAZE NA SANDZAK I VOJVODINU PA CE OD SRBIJE MOZDA JEDINO OSTATI BEOGRAD A MOZDA NI TO..... TO JE BRITANIJA RASPOZNALA I ZATO PO SVAKU CENU IZLAZI IZ EU-CETVRTOG RAJHA .... SRBIJA MORA DA IMA PROSRPSKU VLADU A NE PROEVROPSKU, TO JE JEDINI SPAS SRBIJE DA SE DRZI RUSIJE U BLISKOM VOJNOM-POLITICKOM-EKONOMSKOM -INDUSTRIJSKOM SAVEZU KAO I SA ODKB.

  • Predator

    Masonerija bele rukavice vatra...sve je razjašnjeno

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima