≫ 

Turska smenila 3 gradonačelnika kurdske nacionalnosti: Uhapšeno 418 osoba zbog veze sa PKK

Tri gradonačelnika optužena su za razna krivična dela

  • 2

Turska policija uhapsila je 418 ljudi u 29 provincija u okviru istrage protiv osumnjičenih za veze sa zabranjenom Radničkom partijom Kurdistana (PKK). Takođe, zbog istrage u vezi sa terorizmom turske vlasti smenile su prokurdske gradonačelnike u gradovima Dijarbakir, Van i Mardin i na njihovo mesto postavile državne guvernere u ovim provincijama na jugoistoku zemlje.

Ova tri gradonačelnika optužena su za razna krivična dela uključujući članstvo u terorističkoj organizaciji i širenje terorističke propagande, navelo je ministarstvo unutrašnjih poslova, prenosi Rojters.

Zbog sumnje da su povezani sa zabranjenom Radničkom partijom Kurdistana PKK, turske vlasti smenile su 2016. godine na desetine gradonačelnika u jugoistočnom delu zemlje naseljenom pretežno Kurdima i zamenile ih državnim službenicima.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan upozorio je uoči izbora u martu da bi prokurdski gradonačelnici mogli biti otpušteni ako, kao njihovi prethodnici, imaju veze sa ekstremistima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lucky

    19. avgust 2019 | 08:37

    Po tom principu, ovog iz Bujanovca bi trebalo uhapsiti....a nije daleko ni ovaj iz Preševa

  • Milorad Vujicic

    20. avgust 2019 | 04:25

    Podrzavaju kosovovske albance a kod kuce unistavaju narod koji trazi da bude priznat.Dokle igre duplih arsina.Trece ,muslimanima treba omoguciri transvezalu za ulazak u wveopu i potraziti adekvatanu teritoriju za razmenu.Evropa ih je podrzala pa neka ih ima ,mi za evropu necemo ratovati sa nikim ko nas nedira.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA