≫ 

Incident u Albaniji: Vlasnik restorana napao turiste, krvavim rukama im razbijao šoferšajbnu (VIDEO)

Albanski ministar uručio je cveće španskim turistima kao znak izvinjenja, a povodom ponašanje bahatog albanskog ugostitelja oglasio se i premijer Rama

  • 9

Video snimak besnog vlasnika restorana iz Albanije kako napada španske turiste i razbija im šoferšajbnu postao je viralan, a povodom tog slučaja oglasili su se i najviši albanski zvaničnici.

Incident se dogodio prošle nedelje u Porto Palermu na jugu Albanije. Video snimak iz automobila koji su iznajmili španski turisti prikazuje čoveka kako uporno pokušava da razbije staklo i da se obračuna sa njima.

Nije odustao ni uprkos tome što mu je ruka bila okrvavljena, dok su Španci u kolima bili u panici, a suvozač nogom kroz staklo pokušavao da ga odgurne sa haube.

Španski mediji prenose da je u automobilu bio Eugenio Galdon i njegova porodica, koji su putovali sa lokalnim vozačem i vodičem. Oni su navodno napustili restoran u kojem su ručali nakon što je vlasnik postao agresivan.

Albanski ministar turizma primio je porodicu i izvinio se zbog incidenta, uručivši im cveće kao znak izvinjenja.

Premijer Edi Rama napisao je na svojoj Fejsbuk stranici da će agresivni Albanac, vinovnik ovog incidenta biti kažnje.

- Nasilnik koji je napao naše španske prijatelje prekršio je sveti kod albanske gostoljubivosti, osramotivši nas sve. Izvinili smo se španskim turistima i oni će doći ovde opet - napisao je Rama.

U video snimku koji je objavljen na Raminoj Fejsbuk stranici, Galdon je istakao da "jedna osoba ne čini celu zemlju" i da će se sa porodicom vratiti u Albaniju.

Za vreme komunizma Albanija je bila osiromašena i specifična država kojom je upravljao paranoični diktator Enver Hodža, napominje britanski "Gardijan".

Građanima, dodaje list, nije bilo dozvoljeno da napuste zemlju, niti su stranci tek tako smeli da ulaze u državu. Međutim, poslednjih godina Albanija je stekla popularnost kao jedno od poslednjih relativno neistraženih evropskih turističkih destinacija, zaključuje se u tekstu bitanskog medija.

(Telegraf.rs/Gardijan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lasica

    21. avgust 2019 | 09:29

    Ma Albanija je otvorena zemlja mozes da udjes u nju ali pitanje je hoces li izaci iz nje.

  • lexi

    21. avgust 2019 | 10:03

    Ovaj turista ce vratiti trceci, eto ga vec u septembru mesecu ali malo sutra!

  • mama

    21. avgust 2019 | 09:31

    Da nije snimio kamerom nista od toga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA