Pre Bikovića, Ukrajina je zabranila Sigala i Depardjea, čak i Kustu: Evo ko je još na "crnoj listi"

I Kusturica se pojavio u bazi ukrajinskog sajta "Mirotvorac"

  • 21
Vladimir Putin, Stiven Sigal, Miloš Biković, Emir Kusturica, Žerar Depardije Foto: Profimedia/Zuma Press - Archives, AP/Tanjug, A. Nalbantjan

Srpskom glumcu Milošu Bikoviću zabranjen je do daljeg ulazak u Ukrajinu. On je tu informaciju podelio na društvenim mrežama, a zabranu je dobio bez ikakvog obrazloženja.

Za zabranu je saznao, kako je ispričao za Telegraf.rs, tako što su njegovo ime, dosije i slika osvanuli na ukrajinskom sajtu "Mirotvorac", koji označava sve neprijatelje ukrajinskog režima.

Miloš Biković tako se pridružio nekolicini poznatih ličnosti iz sveta glume, muzike i televizije kojima je zabranjen pristup u ovu zemlju na neodređeno vreme.

Miloš Biković Miloš Biković je zabranjen u Ukrajini; Foto: Nikola Tomić

Pre Miloša Bikovića i Emir Kusturica se našao na "crnoj listi". I Kusturica se pojavio u bazi ukrajinskog sajta "Mirotvorac" zbog, kako se navodi, "svesnog narušavanja državne granice Ukrajine" i učešća u akcijama na teritoriji Krima.

Svet je pre dve godine obišla vest da je glumcu Stivenu Sigalu zabranjen ulazak u Ukrajinu. Zabrana važi pet godina, a donesena je zbog bezbednosne pretnje koju Sigal predstavlja za Ukrajinu nakon što je 2016. godine dobio rusko državljanstvo.

I pre nego što je zvanično zabranjen, Sigal se nalazio na crnoj listi nakon ruske aneksije Krima 2014. godine za koju je rekao da je "bila veoma razuma", a potom je sa jednim bednom održao i koncert na Krimu.

Stiven Sigal redovno posećuje Rusiju još od devedesetih kada je otvorio restoran u Moskvi. Smatra se bliskim prijateljem ruskog lidera Vladimira Putina, te je čak jednom izjavio da ga smatra "bratom".

Siniša Mali i Stiven Sigal I Stiven Sigal je bio na "crnoj listi"; Foto: Marko Todorović

Između Rusije i Ukrajine godinama traje otvoren sukob. Ukrajina Krim smatra ilegalno okupiranom teritorijom i tvrdi da je pravično svakome ko poseti Krim bez prethodne dozvole Kijeva da zabrani put u Ukrajinu.

Od političkog, sve je prešlo u rat u kulturi.

Ukrajina je 2017. godine zabranila i ulazak Julije Samojlove, ruske predstavnice na pesmi Evrovizije. Te godine se muzičko takmičenje održavalo u Kijevu, a Samojlovoj je ulazak zabranjen na tri godine. Rusija je te godine ostala bez predstavnika.

Žerard Depardje I Depardje na spisku nepoželjnih; Foto: Tanjug/Rade Prelić

Francuskom glumcu Žeraru Depardjeu je takođe zabranjeno da kroči na teritoriju Ukrajine. On je postao državljanin Rusije 2013. godine, a zabrana je stupila na snagu 2015. godine nakon što je javno podržao "kršenje ukrajinskog teritorijalnog integriteta i suvereniteta".

Poslednja u nizu zabrana je i ona koja važi za rusku spikerku Danu Borisovu. Njoj je krajem jula zabranjen ulazak u Ukrajinu takođe zbog navodne pretnje po bezbednost te zemlje.

Pogledajte video: Snima se film i serija o Nikoli Tesli: Rusi ulažu najmanje dva miliona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hogar

    24. avgust 2019 | 10:33

    u 2 s. r. Ukrajinci su bili najodaniji Hitleru i pocinili su uzasne zlocine... nesto isto ko Hrvati ovamo a posle su trazili da budu u clanstvu. pobednika u 2 s. r...... imala je na Historiji jedna od najboljih serija o 2 s. r. gde su sve sa dokazima pokazali... nije Ukrajina dzaba bila za fasizam i dalje to pokazuje ko i Hrvati a takve zapad voli

  • Beloica

    24. avgust 2019 | 12:16

    Opasna je tvorevina ta Ukraina zajebani su fasisti naravno ne svi

  • Lusi

    24. avgust 2019 | 11:09

    Čim im je papa duhovni vođa, onda sve postaje jasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA