≫ 

Mladića smrskala čelična konstrukcija lifta: Hteo da izađe, u tom trenutku izgubio tlo pod nogama

U kabini je bilo još pet osoba, koje nisu povređene u incidentu, ali su u užasu gledale kako Vajzbren umire u mukama

  • 1

Amerikanac Semjuel Vajzbren (30) umro je u četvrtak u stravičnom incidentu u luksuznoj stambenoj zgradi na Menhetnu, u kojoj je živeo.

Njega je smrskao lift, koji je krenuo da pada baš u trenutku kad je nesrećni mladić u prizemlju izlazio iz njega. U kabini je bilo još 5 osoba, koje nisu povređene u incidentu, ali su u užasu gledale kako Vajzbren umire u mukama.

Prema navodima zamenika šefa njujorške vatrogasne službe Antonija Arpaje, Vajzbrenu nije bilo spasa. On je naveo da je incident snimljen bezbednosnim kamerama i da se na snimku jasno vidi šta se desilo.

- Mladić se sa još 7 osoba spuštao liftom u prizemlje. Nakon što su stigli do lobija zgrade, vrata lifta su se otvorila i jedan momak je izašao. Kad je Vajzbren zakoračio da izađe, lift je baš u tom trenutku počeo da pada. Mladić je izgubio tlo pod nogama. On je pokušao da se izvuče, držeći se za vrata lifta, ali ga je čelična konstrukcija povukla i zgnječila. Bio je neprepoznatljiv - kazao je Arpaja.

On je dodao da je 5 osoba, koje su ostale u liftu, sa užasom gledalo kako Vajzbren umire u mukama.

- Ti ljudi su u šoku gledali kako lift gnječi i vuče Vajzbrena. Konstrukcija se zaustavila u podrumu, a vatrogasci su potom brzo izvukli zaglavljene putnike, koji nisu povređeni. Nakon toga izvučeno je i Vajzbrenovo unakaženo telo. Lekari su samo konstatovali smrt - naveo je zamenik šefa vatrogasne službe.

STANARI U STRAHU

Policija, koja je posle nesreće obavila uviđaj, utvrdila je da je soliter od 27 spratova po imenu "Menhetn promenada" i ranije imao problema sa liftovima. To su potvrdili i stanari.

- Upravnici zgrade kažnjeni su u maju sa 1.300 dolara jer je inspekcija ustanovila da liftovi nisu bezbedni. U poslednjih godinu dana često su se zaglavljivali. Na raspolaganju su nam dva lifta, a jedan od njih već je nekoliko dana pokvaren, pa smo koristili samo ovaj koji je ubio Semjuela. Posle nesreće svi smo u strahu, tako da idemo stepenicama - navela je stanarka Dejna Sardžen (39).

Inače, Vajzbren je u zgradi "Menhetn promenada" iznajmljivao jednosobni stan za 3.600 dolara mesečno. Poreklom je iz Viskonsina, a u Njujorku je živeo šest godina i radio kao menadžer u softverskoj kompaniji "CB Insajts".

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA