≫ 

Oglasile se žrtve milijardera Epstajna: "Pravda nije zadovoljena, neću mu dati da mrtav pobedi"

Žene koje tvrde da su žrtve Epstajnovog zlostavljanja pobesnele u sudnici

  • 7
Džefri Epstajn Džefri Epstajn; Foto: Tanjug/AP

Žene koje tvrde da ih je Džefri Epstajn seksualno napastovao, u prepunoj sudnici u Njujorku pokazale su bes i tugu, manje od tri nedelje nakon što je milijarder izvršio samoubistvo dok je čekao suđenje zbog seksualnog zlostavljanja.

- Osećam se jako ljuto i tužno jer u ovom slučaju pravda nije zadovoljena - kazala je Kortni Vild na saslušanju pred sudijom Ričardom Bermanom.

- Neću mu dopustiti da mrtav pobedi - rekla je druga žrtva Čaunti Dejvis.

ŽRTVE TREBALO DA BUDU UKLJUČENE U PROCES OD POČETKA

Savezni tužioci pojavili su se na saslušanju kako bi tražili od sudije da i zvanično obustavi postupak protiv Epstajna.

Berman je objasnio da su žrtve pozvane u utorak zbog svog "relevantnog iskustva" i jer je trebalo da budu uključene u proces od samog početka.

Epstajn, čiji su prijatelji bili aktuelni i bivši predsednik Donald Tramp i Bil Klinton, uhapšen je 6. jula. Nije se smatrao krivim po optužnici za seksualnu trgovinu koje je uključivalo desetine devojaka od kojih su neke imale samo 14 godina.

Bil Klinton i Džefri Epstajn Epstajn je bio prijatelj i sa Klintonom; Foto: Tanjug/AP/Profimedia/Zuma press

Šezdesetšestogodišnjak je pronađen mrtav 10. avgusta u ćeliji u zatvoru na Menhetnu, a obdukcija je pokazala da se obesio.

ZAKON ZAHTEVA ODBACIVANJE OPTUŽNICE ZBOG EPSTAJNOVE SMRTI

Tužiteljka Morin Komi, ćerka bivšeg direktora FBI-ja Džejmsa Komija, na saslušanju je rekla kako zakon zahteva odbacivanje optužnice zbog Epstajnove smrti, no da vladina istraga traje i dalje.

- Odbacivanje optužnice protiv Džefrija Epstajna ni na koji način ne sprečava ili ne koči istragu koja je u toku o potencijalnim pomagačima u zaveri - rekla je Komi.

Epstajnovuu smrt istražuju FBI, ministarstvo pravosuđa i američka agencija za zatvore.

Nakon njegova samoubistva, više žrtava zatražilo je da se obeštete iz imovine milijardera vredne više od 557 miliona dolara. Epstajn je samo nekoliko dana pre smrti sastavio testament kojim je svu svoju imovinu ostavio fondaciji.

VIDEO: Ovo je privatno ostrvo Džefrija Epstajna na kome je seksualno zlostavljao maloletnice

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marcco

    27. avgust 2019 | 22:43

    Ljute su što nisu dobile priliku da im Epštajn doplati par miliona za posao koji su obavile pre 20/30 godina, kada su bile "male i najvne" pa naplatile par stotina...

  • Robert

    27. avgust 2019 | 22:35

    Hapsite te advokate i te zene! Posle toliko godina se sjatili za parama! Oterale ga u smrt! To se u americi radi, te namestaljke! One njaga silovale za pare, ne on njih! Cista laz je ovo! Po 20 godina robije za sve te lazavo!

  • A

    27. avgust 2019 | 21:53

    Bio je lep čovek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA