Alarmantan izveštaj: Amsterdam pun teških droga i kriminala, ubijaju čak i dečaci

Iako je marihuana u Holandiji ilegalna, slavni amsterdamski "kofi šopovi" decenijama su je otvoreno prodavali, na radost građana i turista

  • 2

Glavni grad Holandije sada ima veliki problem s teškim drogama koje su sa sobom donele rastuće nasilje i korupciju "kriminalaca, parazita i iznuditelja".

Novac zarađen preprodajom kokaina, ekstazija i marihuane našao je put do bujajućeg tržišta nekretnina, piše u izveštaju "Druga strana Amsterdama" koji je naručila gradska uprava.

Iako je marihuana u Holandiji ilegalna, slavni amsterdamski "kofi šopovi" decenijama su je otvoreno prodavali, na radost građana i turista.

Tužitelji ne progone one koje zateknu s manjim količinama marihuane i u izveštaiu se navodi da su policajci, zbog društvene prihvaćenosti, odustali od hvatanja počinitelja manjih prekršaja.

Ali, takva se politika de fakto proširila i na ostale droge, kažu autori.

Amsterdam Foto: Pixabay

- Amsterdam je pružio slobodno utočište šarolikom društvu kriminalaca, mrežama lopova i parazita, preprodavača i iznuditelja, sumnjivim javnim beležnicima i agentima za nekretnine - piše u izveštaju.

Na vrhu te kriminalne mreže su šefovi organizovanog kriminala koji ne moraju fizički biti u Amsterdamu, a na dnu su "njihove sluge poput vozača skutera i taksija, pa čak i dečaci kuriri koji grade kriminalnu karijeru nudeći ubistvo iz usluge".

Najnovije studije pokazale su da je 21 posto stanovnika Amsterdama koristilo marihuanu u poslednjih godinu dana, a 17 posto teške droge poput kokaina i ekstazija.

Zdravstvene vlasti procenjuju da ekstazi koristi 70 posto onih koji posećuju muzičke festivale.

Gradonačelnica Femke Halsema rekla je da je primila k znanju kritike iz izveštaja.

Ona namerava da nastavi aktuelne programe, posebno one protiv pranja prljavog novca na tržištu nekretnina kojima je cilj poboljšati saradnju Amsterdama s telima progona.

Pogledajte video: Droga, oružje, nasilje, fudbal i fašizam. To je bio život Fabricia Pisčitelija

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    29. avgust 2019 | 11:42

    SODOMA I GOMORA !!!! MORA IM DOCI KRAJ!!

  • PRC

    29. avgust 2019 | 10:59

    To bolje deluje od uranijuma sa kojim bombarduju druge države. Prijatno im bilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA