Horor na bazenu: Devojčicu usisala pumpa, držala je pod vodom 15 minuta. Umrla je u najgorim mukama

Tek sedmorica gostiju i devojčicin otac zajednički su uspeli da slome cev i izvuku Alisu na površinu

  • 1
Alisa Adamova Printskrin: Youtube/Телеканал 360

Stravičan događaj desio se u Bodrumu, u Turskoj, kad je malu Ruskinju Alisu Adamovu (12), koja se bezbrižno brčkala u bazenu, usisala bazenska pumpa i 15 minuta je držala pod vodom.

Alisin otac i ostali gosti bezuspešno su pokušavali da otmu dete iz podivljale cevi, a svedoci pričaju da je problem to što zaposleni u hotelu nisu znali gde se pumpa isključuje.

Dete se davilo 15 minuta dok nisu uspeli da je iščupaju sa sve jednim delom pumpe.

 

Dok su čekali Hitnu pomoć, oživljavali su je tehnikom usta na usta, ali tek su lekari uspeli da joj ponovo pokrenu srce. Malena je odvezena u bolnicu, Rusija je odmah poslala tim lekara da pomogne, a u jednom trenutku izgledalo je da će se hrabra devojčica izvući.

Međutim, mali organizam nije uspeo da se izbori sa velikim oštećenjima nastalim tokom 15 minuta davljenja u vodi, i Alisa je preminula danas, 11 dana kasnije.

Ovaj horor dogodio se 18. avgusta u hotelu "Sanhil" (Sunhill). Gosti kažu da u trenutku nesreće na bazenu nije bilo nijednog jedinog spasioca.

- Panično smo dozivali osoblje hotela da isključe pumpu, ali niko se nije odazvao - priča potreseni poljski turista Tomaš Grušalski, koji je pomagao u spasavanju male Alise, koja je živela u Sankt Peterburgu.

- Alisina desna ruka bila je zaglavljena u cevi, dete je bilo zarobljeno pod vodom. Trebalo im je deset minuta da isključe pumpu, pa ni tad nismo uspeli odmah da je izvučemo - rekao je on i pozvao turiste da izbegavaju ovaj hotel zbog "nekompetencije osoblja" koje je još, kako kaže, "pokušalo da okrivi majku!".

- Moja osmogodišnja ćerka, koja je sve to gledala, još ne može da se izbori sa onim što je videla - dodaje Grušalski.

Majka nesrećne devojčice, Natalija Adamova, kaže da su tek sedmorica gostiju i njen muž zajednički uspeli da slome cev i izvuku Alisu na površinu.

Rusija zahteva da se ustanovi ko je kriv za ovu tragediju i lošu bezbednost u hotelu i da krivci budu odgovarajuće kažnjeni. Ruska diplomatija zahteva od Turske da reaguje.

- Moraju da nauče lekciju o bezbednosti. Ta pumpa je smrtonosna zamka - slaže se očajni Alisin otac Andris.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA