≫ 

Uragan Dorijan ubio najmanje petoro ljudi: Hitna evakuacija i dalje na snazi

Hitna evakuacija je i dalje na snazi

  • 1
Uragan Dorijan Printskrin: Twitter/@JayCashmere

Najmanje petoro ljudi je umrlo, dok je 21 povređeno nakon što je uragan Dorijan pogodio Bahame, javio je ovog ponedeljka premijer te ostrvske države. Hitna evakuacija je i dalje na snazi.

Dorijan, koji se zasada vodi kao jedna od najjačih oluja ikada zabeleženih u Atlantskom okeanu, dostigao je petu kategoriju i za sobom ostavio potpuni haos i katastrofu. 

Krovovi i prozori leteli su sa kuća, drveća su čupana iz korena, dok su poplave prekrile aerodrom i puteve. Stanovnici Bahama objavili su snimke na kojima se vidi da je voda potpuno prekrila kuće, a vetar odnosi krovove. Prikazani su potopljeni brodovi, dok vodena bujica nosi krhotine. Stigli su i izveštaji o nestanku električne energije i prekidu pristupa internetu širom zemlje, koju čini oko 700 ostrva.

Vlasti su otvorile 14 skloništa i stavile desetine crkava, škola i ostalih zgrada na zvaničnu listu skloništa u vanrednim situacijama.

Dok ovakve oluje obično protutnjaju kroz područje i povuku se kroz sat ili dva, neki delovi Bahama, uključujući i Abako ostrva i Grand Bahama ostrava, bili su na udaru skoro puna 24 sata. 

Vlasti su upozorili da su sa nekih mesta spasilačke ekipe morale da se povuku zbog jakog neremena, ostavivši tako meštane da se sami snađu.

VIDEO - Ovo su stravične posledice uragana Dorijan: Ušao u svoju uništenu kuću do struka u vodi!

VIDEO: Dorijan opustošio Bahame, furiozno se kreće ka obalama Amerike

(Telegraf.rs/Washington post)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA