Sara istrčala polumaraton i nakon 10 dana umrla: Na operacionom stolu je doživela infarkt

U bolnici su joj rekli da je pokidala jedan od mišića u tom delu noge i poslali je kući sa tabletama protiv bolova i savetima da na povredu stavlja led i flašice sa vrelom vodom

  • 1
Maraton, trcanje Foto: Profimedia

Sara Džejn Roš (39) iz Kardifa preminula je pošto lekari nisu uočili da je slomila butnu kost dok je trčala humanitarni polumaraton. Ona je, zajedno sa suprugom Stivenom (41), trčala maraton u dužini od skoro 100 kilometara u oktobru prošle godine, a posle trke dobila je bolove.

U bolnici su joj rekli da je pokidala jedan od mišića u tom delu noge i poslali je kući sa tabletama protiv bolova i savetima da na povredu stavlja led i flašice sa vrelom vodom. Ali, posle još dve posete Urgentnom centru, rendgen je konačno otkrio da je polomila butnu kost. Majka dvoje dece je na operacionom stolu doživela srčani udar, 10 dana posle trke.

JOŠ DVA MARATONCA PREMINULA

Sara Džejn je treći takmičar koji je, posle ovog maratona, izgubio život. Ben Mekdonald (25) iz Kardifa i Din Flečer (32) iz Egzetera doživeli su srčane udare pošto su stigli na cilj trke, u razmaku od tri minuta. Obojica su preminuli kasnije u bolnici.

hirurgija, operacija, operaciona sala, bolnica, lekari, pacijent, bolest Sara Džejn je preminula na operacionom stolu, Foto: Pixabay

Rošova je htela da istrči polumaraton pre svog 40-tog rođendana i da prikupi sredstva za borbu protiv Parkinsonove bolesti, koja je dijagnostikovana njenom ocu. Njen suprug ispričao je na suđenju da je to bila prva duža trka njegove žene i da je za nju počela da se sprema tri meseca ranije. Rekao je da nije imala nikakvih zdravstvenih problema i da je samo bila nervozna pre trke. Na pola trke je stala jer je kroz levu nogu osetila oštar, parališući bol.

U bolnici su joj dali štake, koje ona nije koristila. Sledećeg dana su ponovo završili u bolnici, jer su se bolovi pogoršali. Nedelju dana kasnije primljena je u istu bolnicu "u agoniji".

NOGA BILA DUPLO VEĆA

- Prepao sam se. Bila je u tolikim bolovima da su morali da joj seku pantalone. Noga je bila bar duplo veća od normalne veličine. Butina joj je bila ogromna. Doktor se iznenadio što do sada nije bila na rendgenu - ispričao je njen muž.

Sara Roš je preminula 17. oktobra prošle godine na operacionom stolu. Obdukcija je pokazala da je preminula zbog plućne embolije i duboke venske tromboze zbog polomljene noge.

(Telegraf.rs / Izvor: Daily mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kibo

    4. septembar 2019 | 00:52

    Nisu dijagnostikovali frakturu najvece kosti u telu.Neko ce morati da odgovara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA