≫ 

Uragan Dorijan se ustremio na SAD: Ugroženi Florida, Južna i Severna Karolina

Pet osoba je poginulo, no Bahamas Pres piše da je popis nestalih sve veći i da će biti i više mrtvih

  • 0

Nakon razaranja na Bahamima, uragan Dorijan krenuo je ka Sjedinjenim Američkim Državama, a opasni vetrovi, jake kiše i poplave koje već pogađaju Floridu, proširiće se na Južnu i Severnu Karolinu.

Tropska oluja već je stigla do obale Floride, a iako više nema kategoriju pet, porasla je u obimu i olujni vetrovi zahvataju veću teritoriju, prenosi Vašington post.

Dorijan, koji je sada oluja kategorije dva, tokom vikenda je pustošio obalu Bahama s rekordnim naletima vetra od skoro 300 kilometara na čas.

Snimci i fotografije pokazuju potpuno razaranje na Velikom Abaku i Velikim Bahamima, na koje se sručila oluja, a Bahamas Pres piše da ima mnogo mrtvih koji su stradali u poplavama koje su usledile nakon što je Dorijan opustošio ostrva.

Prema zvaničnim, ali nepotpunim izveštajima, pet osoba je poginulo, no Bahamas Pres piše da je popis nestalih sve veći i da će biti i više mrtvih.

VIDEO: Kako bi izgledalo da uragan Dorjan pređe preko Srbije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA