Amerikanci bacili 40 tona bombi na ostrvo u Iraku zbog Isis-a, koji je poražen još 2017. godine!

Napadi su deo operacija koje iračke snage i koalicija predvođena američkom vojskom sprovode protiv "Islamske države", koja je u Iraku zvanično poražena 2017. godine

  • 2

Američki avioni bacili su oko 40 tona bombi na iračko ostrvo Kanus na reci Tigar na kojem se nalaze militanti "Islamske države", kako bi ih sprečili da preuzmu ostrvo kao sklonište.

U saopštenju koalicije predvođene vojskom SAD se navodi da su bombarderi "F-15" i "F-35" učestvovali u bombardovanju ostrva, koje se nalazi u pokrajini Salahedin, severno od iračke prestonice Bagdada.

Takođe, objavljen je i video na kojem se vidi bombardovanje "ostrva zaraženog Islamskom državom", prenose strani mediji.

Kako prenose mediji, operacija je zamišljena kako se pobunjenici ne bi sakrili u gustoj vegetaciji ostrva.

- Mi uskraćujemo ISIS-u sposobnost da se sakrije na ostrvu Kanus - izjavio je general major Erik T. Hil, zapovednik Zajedničke operativne grupe za specijalne operacije.

Jučerašnji napadi deo su operacija koje iračke snage i koalicija predvođena američkom vojskom sprovode protiv "Islamske države", koja je u Iraku zvanično poražena 2017. godine.

Iako je grupa zvanično poražena, takozvane spavajuće ćelije "Islamske države" i dalje vrše bombaške napade u Iraku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA