≫ 

Sahrana Mugabea odložena za mesec dana: Gradi se novi mauzolej

Odluka o gradnji mauzoleja za Mugabea preminulog 6. septembra usledila je nakon konsultacija između porodice bivšeg predsednika i vlasti

  • 3
Robert Mugabe Grejs Mugabe sahrana Foto: Tanjug/AP

Sahrana bivšeg predsednika Zimbabvea Roberta Mugabea biće odložena za najmanje mesec dana dok se ne izgradi poseban mauzolej kod spomenika nacionalnim herojima.

Odluka o gradnji mauzoleja za Mugabea preminulog 6. septembra usledila je nakon konsultacija između porodice bivšeg predsednika i vlasti.

Mugabeov nećak Leo Mugabe izjavio je da će biti potrebno oko 30 dana za gradnju mauzoleja i da neće biti sahrane dok se to ne završi.

Predsednik Zimbabvea Emerson Mnangagva potvrdio je planove za gradnju mauzoleja.

Za sada nije jasno da li se otkazuju sve pogrebne ceremonije, pošto je ranije bilo predviđeno da danas bude održana ceremonija na kojoj je najavljeno učešće brojnih svetskih zvaničnika, a Srbiju predstavlja šef diplomatije Ivica Dačić.

Robert Mugabe, kontroverzni predsednik i nacionalni heroj oslobodjenja Zimbabvea od kolonijalne vladavine, preminuo je u 96. godini. Vladao je Zimbabveom 37 godina.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    14. septembar 2019 | 08:19

    OSLOBODIO JE NAROD KOLONIJALNOG ROPSTVA!!! ZASLUZIO JE SVE POCASTI!!! GOSPODIN DACIC I TREBA DA PRISUSTVUJE CEREMONIJI SAHRANE SAMO CEMU MAUZOLEJ ?????!!??

  • Renata

    14. septembar 2019 | 08:38

    Unistio zemlju i doveo milione preko ruba siromastva I sad mu grade mauzolej on I koji su se okoristili njegovom diktaturom. Bolje da je krace ziveo,bar bi ostao u lepsoj uspomeni. Ali nije on jedini diktator za kojim su plakali.

  • Milan

    14. septembar 2019 | 09:54

    Šta sad ipak pristaje porodica da ga država sahrani ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA