Pucnjava u kanadskom gradu: Jedna osoba poginula, više povređeno, ispaljeno najmanje 20 hitaca

Teško su povređena dvojica tinejdžera i jedna žena

  • 0

Najmanje jedna osoba je poginula, a više njih je povređeno u napadu u kanadskom grada Misisaga. O napadačima se, za sada, ne zna mnogo. Policija je pozvana nešto pre 18.30 časova, po lokalnom vremenu.

Kako su svedoci rekli za 680 News, najmanje 20 hitaca je ispaljeno. Za sada je nepoznat i ukupan broj povređenih, navodi regionalna policija.

Dvojica tinejdžera, sa ozbiljnim povredama i jedan muškarac, lakše povređen, su prevezeni u bolnicu, dok je jedna žena, starosti oko 50 godina, u životnoj opasnosti. Na licu mesta je ubijen tinejdžer (17). Najmlađa povređena osoba ima 13 godina. Lakše su povređeni i jedan 16-godišnjak i 17-godišnjak.

Za sada nhiko nije uhapšen zbog napada, ali se zna da policija traga za više počinilaca. Policija još nije utvrdila da li je pucnjava bila planirana. Kako navode, osumnjičeni su naoružani poluautomatskim oružjem, a javnost je pozvana da bude na oprezu.

Kanada inače ima veoma nisku stopu kriminala, pogotovo kada se uporedi sa komšijom, Amerikom, koja nastavlja da ima najvišu stopu smrtnosti od vatrenog oružja, po glavi stanovnika, među razvijenim zemljama. Najmanje 33.000 žrtava godišnje, uključujući tu i stotine dece.

Prošle godine su se, podsetimo, dva tragična incidenta desila u Kanadi. Jedna žena i devojčica su ubijene, a 13 ljudi je povređeno u julu 2018. godine u grčkoj četvrti Toronta. U maju iste godine, eksplozija je odjeknula u restoranu u istom mestu, Misisaga, u kojoj je povređeno 15 osoba.

(Telegraf.rs / Izvor: Sputnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA