≫ 

Skup podrške: Salvini okupio hiljade svojih pristalica (FOTO)

Pristalice sa šalovima na kojima piše "Salvini zauvek" ili majicama sa natpisom "Salvini premijer" pristižu na polje u mestu Pontida blizu Bergama za godišnji miting Lige

  • 1

Hiljade tvrdokornih pristalica italijanske desničarske stranke Liga sa severa zemlje okupljaju se u gradu u Lombardiji na skupu podrške Mateu Salviniju.

Salvini, vođa stranke Liga nastoji da se ponovo učvrsti kao opozicioni vođa posle ozbiljnog propusta u proračunu koji je koštao njegovu stranku ispadanje iz vlade.

Pristalice sa šalovima na kojima piše "Salvini zauvek" ili majicama sa natpisom "Salvini premijer" pristižu na polje u mestu Pontida blizu Bergama za godišnji miting Lige.

Salvini pokušava da aktivira svoju bazu u suprotstavljanju koalicionoj vladi Pokreta pet zvezdica i Demokratske stranke koja je preuzela dužnost prošle nedelje.

Salvini je isključen iz vlade i izgubio je položaj italijanskog tvrdog anti-imigrantskog ministra unutrašnjih poslova.

Anketa objavljena danas u finansijskom dnevniku Sole-24 Ore pokazuje da je, uprkos Salvinijevim pogrešnim političkim koracima, njegova Liga i dalje najjača partija u Italiji sa podrškom od 34 odsto.

Prva 14-mesečna vlada aktuelnog premijera Djuzepea Kontea pala je prošlog meseca jer je Salvini povukao svoju anti-imigrantsku partiju Ligu iz koalicije u neuspelom pokušaju da izdejstvuje prevremene izbore da bi on postao premijer.

Uprkos velikim rivalitetima Pokret pet zvezdica i Demokratska stranka levog centra uspele su da formiraju novu koaliciju i izbegnu prevremene parlamentarne izbore.

(Telegraf.rs/Beta)svet

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA